sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za Milana Kučana in Forum 21 je zastonj

Deli na:
Za Milana Kučana in Forum 21 je zastonj

Foto: Bobo

»Prostor smo mu odstopili zastonj,« je na vprašanje, koliko je Milan Kučan plačal za prostore v knjigarni Konzorcija za predstavitev zbornika ob 10. obletnici Foruma 21, odgovorila Mojca Hribar, ki pri Mladinski knjigi skrbi za odnose z javnostjo.

Pojasnila je, da »za novinarske konference in druge dogodke v knjigarni Konzorcij ne zaračunamo najemnine, saj nam je do tega, da je v knjigarni čim več dogodkov, ki zadovoljijo najširši okus obiskovalcev. Seveda pa se ob odmevnih dogodkih nadejamo tudi boljše prodaje knjig.« V Mladinski knjigi so namreč prepričani, da so vsem, zelo različnim organizatorjem dogodkov, doslej vedno pokazali odprtost in so bili zadovoljni z sodelovanjem. To je seveda hvale vredno, dobrosrčno, simpatično, ni kaj.

Zadeva se zaplete na mestni občini Ljubljana (MOL), ki upravlja javne prostore in je plačana z denarjem davkoplačevalcev, cena najema pa ne bi smela biti skrivnost. Zato smo podobno vprašanje kot Mladinski knjigi naslovili tudi na MOL, saj je imel Forum 21 na Magistratu preteklo sredo popoldne nekakšno jubilejno srečanje, neuradno pa naj bi protokolarne prostore ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je ustanovni član tega foruma, uporabili zato, ker je bila tam najbolj ugodna možnost.

Alja Bebar iz županovega kabineta se nam je najprej zahvalila za vprašanje, nato pa zapisala, da bomo odgovor dobili v zakonsko predpisanem roku. Torej v osmih dneh. Res, težko je v pol ure izračunati, koliko je Kučana stal najem prostorov. Zato lahko povsem upravičeno sklepamo, da so nekdanjega predsednika »častili« tudi v ljubljanski mestni hiši, čeprav je cena zbornika zavidanja vrednih 19,95 evra.