zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za del Časarjeve črne gradnje inšpekcijski postopki še tečejo

Deli na:
Za del Časarjeve črne gradnje inšpekcijski postopki še tečejo

Foto: Arhiv Reporterja

Čeprav je piranska upravna enota za črne gradnje Roberta Časarja v Portorožu - prizidek, nadzidavo in teraso - izdala gradbeno dovoljenje, ki je postalo pravnomočno, pa je nadstrešek objekta še na seznamu za odstranitev, so za STA pojasnili na Inšpektoratu RS za okolje in prostor. Sklep o dovolitvi izvršbe je inšpektorica izdala septembra 2013.

Gradbena inšpekcija je v zvezi z nelegalnimi gradnjami v katastrski občini Portorož uvedla inšpekcijski postopek in v zvezi z ugotovljenimi kršitvami oktobra 2012 izdala inšpekcijsko odločbo. Ta je bila v pritožbenem postopku odpravljena in vrnjena v ponovni postopek, so za STA pojasnili na inšpektoratu.

Gradbena inšpektorica je postopek nato dopolnila skladno z napotili drugostopenjskega organa in maja 2013 izdala odločbo zaradi nelegalne gradnje prizidka, nadzidave dela objekta s stopniščem, terase in nadstreška. Septembra istega leta je gradbena inšpektorica izdala sklep o dovolitvi izvršbe.

Za prizidek, nadzidavo in teraso je upravna enota Piran nato izdala gradbeno dovoljenje, ki je postalo pravnomočno, in v tem delu je inšpekcijski postopek zaključen. V delu, ki se nanaša na nadstrešek, pa postopek še teče, nadstrešek pa je še na seznamu za odstranitev.

Na inšpektoratu pri tem pojasnjujejo, da sta odločba in sklep o dovolitvi izvršbe pravnomočna, sama zadeva pa je bila uvrščena na seznam zadev, predvidenih za prisilno odstranjevanje objektov. Gradbena inšpekcija pa prisilne odstranitve objektov po drugi osebi izvaja po vrstnem redu, določenem na podlagi internih prioritet dela inšpekcije.

Kot je v sredo poročala Televizija Slovenija, je pobegli nekdanji predsednik uprave Luke Koper Časar prek pooblaščencev uspel legalizirati svojo črno gradnjo. Manjkalo naj bi samo soglasje dedinje umrle sosede, nakar bo, kot je za televizijo povedal načelnik piranske upravne enote Ivan Seljak, hiša povsem legalen objekt z vsemi dovoljenji.

Časar naj bi sicer po poročanju TV Slovenija pustil sled, saj naj bi komunalni prispevek v višini slabih 5000 evrov plačal s svojega računa.

Na policiji so za STA povedali, da preverjajo vse informacije in okoliščine glede iskane osebe, na podlagi katerih bi bilo možno ugotoviti, kje se nahaja.

Kot so dodali, preverjajo tudi okoliščine glede navedenega upravnega postopka in okoliščin v zvezi s tem. Policija zbira obvestila od vseh, ki bi lahko posredovali informacije o Časarju ali informacije, na podlagi katerih bi bilo možno ugotoviti, kje se nahaja, ne more pa vplivati na vodenje postopkov drugih pristojnih organov.

Časar bi moral marca lani začeti prestajati kazen petih let in devetih mesecev zapora zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril, a se v zaporu ni prikazal. Obsodba se nanaša na nepremičninske posle z Luko Koper.

Okrožno sodišče v Kopru je nato izdalo odredbo za razpis tiralice, sklep o odreditvi pripora ter evropski nalog za prijetje in predajo. Prav tako je zoper Časarja razpisana mednarodna tiralica.