Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Z migranti napolnjena mercedesa na Krasu bežala čez mejo v Italijo; tako se je končal njun beg (FOTO)

Deli na:
Z migranti napolnjena mercedesa na Krasu bežala čez mejo v Italijo; tako se je končal njun beg (FOTO)

Mercedes, ki je prevažal ilegalne migrante. - Foto: PU Koper

Koprska policista sta danes zjutraj na italijansko stran sledila voziloma z začasnimi nemškimi registrskimi tablicami. Ko sta na italijanski strani dohitela enega od njiju, se je izkazalo, da je bil njun sum, da so v vozilu ilegalni migranti, upravičen.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, sta na regionalni cesti Lipica - Divača v naselju Lokev policista v mimo vožnji opazila dve vozili znamke Mercedes Benz, ki sta vozili proti Italiji. Zaradi suma, da navedeni vozili prevažata ilegalne migrante, sta policista zapeljala za njima in ju začela zaustavljati z modrimi lučmi ter kratkimi zvočnimi signali. Ko sta voznika to opazila, sta pospešila hitrost in nadaljevala pot proti Italiji. Eden od njiju je celo začel z vožnjo po celotnem vozišču preprečevati, da bi ga policista prehitela in ustavila.

"Ob 5.08 sta vozili z nezmanjšano hitrostjo dejansko prestopili državno mejo preko bivšega mejnega prehoda Lipica, policista pa sta peljala za njima in pri tem ves čas uporabljala modre luči in zvočne signale. Za njima sta vozila preko naselja Bazovica proti Trstu, vendar sta ga po približno treh kilometrih, zaradi zelo velike hitrosti bežečega vozila, izgubila z vidnega polja. Ko sta policista s službenim vozilom z ravnega dela vozišča pripeljala v oster levi ovinek, sta na vozišču opazila plastične dele vozila, takoj zatem, v ostrem desnem ovinku, pa desno izven vozišča ustavljeno vozilo, obrnjeno v smeri vožnje. Prav tako sta opazila, da so iz zadnjega dela vozila pobegnile v bližnji gozd osebe, medtem ko sta voznik in sopotnik na prednjem sedežu ostala v vozilu," so dogajanje popisali v PU Koper.

Foto: PU Koper - Mercedes, ki je prevažal ilegalne migrante.

Voznika in sopotnika sta slovenska policista do prihoda italijanskih varnostnih organov zadržala v vozilu, zatem pa sta, skupaj z italijanskim policisti, v gozdu v bližini vozila izsledila še eno osebo. Slovenski in italijanski policisti so skupaj ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila 25-letni državljan Albanije. V vozilu je bil še sopotnik, državljan Turčije brez dokumentov, v bližini prijet pa je bil prav tako državljan Turčije brez dokumentov.

Navedene osebe so v nadaljnji postopek prevzeli italijanski varnostni organi. Policisti pa nadaljujejo zbiranje informacij.



Že v ponedeljek zvečer so policisti PU Koper pri nadvozu za Veliko brdo prijeli štiri ilegalne migrante - dva državljana Pakistana in dva državljana Albanije -, ki so v Slovenijo prišli skozi tunel. Ponoči pa so v Predloki prijeli še državljana Irana. Vsi bodo vrnjeni na Hrvaško.

Ljubljanski policisti pa poročajo o treh tujcih, državljanih Maroka, Tunizije in Alžirije, ki so jih obravnavali, ker so nezakonito prestopili mejo.

Policisti novomeške policijske uprave pa so med varovanjem državne meje na območju Dragatuša, Rosalnic, Želebeja, Obrežja, Črnomlja in Loške vasi izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Bangladeša, tremi državljani Maroka ter državljanoma Libije Kosova še niso zaključeni.