peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. marca

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Slovenija

Z Laščani ni dogovora

Deli na:

Urad za varstvo konkurence in podjetja okrog Pivovarne Laško niso dosegla dogovora glede razpolaganja z delnicami Mercatorja. Zakonska prepoved izvajanja koncentracije, ki vključuje tudi razpolaganje z delnicami, je še vedno v veljavi, saj stranke niti niso zaprosile za kakršnokoli soglasje v zvezi z izvajanjem koncentracije.

Urad za varstvo konkurence in podjetja okrog Pivovarne Laško niso dosegla dogovora glede razpolaganja z delnicami Mercatorja. Zakonska prepoved izvajanja koncentracije, ki vključuje tudi razpolaganje z delnicami, je še vedno v veljavi, saj stranke niti niso zaprosile za kakršnokoli soglasje v zvezi z izvajanjem koncentracije.

Kot je za STA povedal direktor urada za varstvo konkurence Jani Soršak, postopek zoper nekatere lastnike Mercatorja - gre za Pivovarno Laško, Infond Holding, Radensko, Pivovarno Union in tudi Istrabenz - teče dalje, saj postopek na upravnem sodišču, in ne na vrhovnem sodišču, po prej veljavnem zakonu o preprečevanju omejevanja konkurence v zvezi s tožbo zoper izpodbijani sklep urada do danes še ni končan.

Umika tožbe s strani Infond Holdinga, ki je avgusta lani želel prodati nekaj manj kot četrtinski delež v Mercatorju avstrijskemu Raishopu, a je urad prodajo z odločbo preprečil, zato je šel Infond Holding v tožbo zoper varuha konkurence, tako na uradu še niso prejeli, saj se morajo glede na zakon s takim umikom na uradu strinjati. Je pa tožeča stranka po faksu v vednost poslala umik tožbe, ki ga je vložila na sodišče. "Zato so špekulacije o tem, kako naj bi odločilo sodišče, milo rečeno bizarne, razen če bi bil pravni zastopnik Infond Holdinga Stojan Zdolšek vnaprej seznanjen z nameravano odločitvijo sodišča, kar pa ne verjamem," je dejal Soršak.

Na uradu vztrajajo, da so imeli vso pravno podlago po prej veljavnem konkurenčnem zakonu za izdajo sklepa o prepovedi izvrševanja koncentracije, novi zakon pa je t.i. blokado izvajanja koncentracije tako ali tako zakonsko uredil in urad v zakonsko ureditev s svojimi sklepi niti ne more posegati, poudarja Soršak.

Kot je znano, je Pivovarna Laško, ki je v večinski lasti Infond Holdinga, ta pa posredno v lasti prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota, danes na spletnih straneh Ljubljanske borze sporočila, da je urad za varstvo konkurence Infond Holdingu, Pivovarni Laško, Pivovarni Union in Radenski ter Istrabenzu dovolil razpolaganje z delnicami Mercatorja. Pravni zastopnik Infond Holdinga pa je za STA povedal, da je urad dovoljenje za razpolaganje z delnicami Mercatorja dal zaradi dogovora, po katerem bodo v Laškem umaknil tožbo zoper urad pred vrhovnim sodiščem. Podjetja okrog Pivovarne Laško imajo v lasti nekaj manj kot polovico Mercatorja.

Loading...