Revija Reporter
Slovenija

Z avtom je lovil in streljal na svojo žrtev, zdaj pa trdi, da jo je želel le prestrašiti

STA

4. sep. 2017 15:07 Osveženo: 15:07 / 04. 9. 2017

Deli na:

Matjaž Ferlič bo na zatožno klop spet sedel 18. septembra.

Gabrijel Toplak

Na mariborskem sodišču je danes pred sodnico Barbaro Nerat prvič stopil Matjaž Ferlič, ki ga tožilstvo bremeni poskusa umora.

Ferlič je marca kar med vožnjo iz Hoč proti Mariboru streljal in tudi zadel 37-letnega Bistričana ter ga pri tem poškodoval. Sodnica je predobravnavni narok zaradi možnosti dogovora o priznanju preložila na 18. september.

Sedemindvajsetletni obdolženec iz Miklavža na Dravskem polju je svojo žrtev lovil, ko je bil ta v avtomobilu z njegovo partnerico in štiriletnim otrokom. Sledil jim je iz Hoč proti Betnavi, nato pa po Streliški in Ljubljanski ulici ter po Cesti proletarskih brigad.

Oškodovanec, ki bo uveljavljal tudi premoženjsko-pravni zahtevek zaradi povzročene materialne in nematerialne škode, je med begom odpeljal do policijske postaje na Vošnjakovi ulici. Pozneje ga je Ferlič znova izsledil v Hočah. Lov se je nadaljeval, v Bohovi pa je Ferlič znova streljal in oškodovanca tudi zadel.

Ferličeva zagovornica Tanja Kompara je danes sodišče zaprosila za odlog predobravnavnega naroka, saj da si še vedno prizadevajo skleniti dogovor s tožilstvom glede morebitnega priznanja. Tudi tožilec Darko Simonič temu ni nasprotoval, zato se bo Ferlič o krivdi izrekel čez dva tedna.

Vprašanje pa je, kakšne so možnosti dogovora, saj se odvetnica Kompara ne strinja z obtožbami o poskusu umora, saj da njen varovanec ni imel namena oškodovanca umoriti, pač pa naj bi ga želel le prestrašiti.

Čeprav Kompara in Ferlič v zameno za priznanje pričakujeta prekvalifikacijo kaznivega dejanja v katero od blažjih oblik, bosta to težko dosegla, saj je Simonič danes povedal, da od poskusa umora ne bo odstopil, možni so zgolj dogovori znotraj tega očitka. Tožilstvo mu ob tem sicer očita tudi povzročitev splošne nevarnosti, od obtožb za nasilje v družini pa je odstopilo. Ferličeva partnerica je namreč prijavo v zvezi s tem umaknila.