profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

YouTube zvezdnica obljublja: "Vrnila se bom v Slovenijo in na meji s kladivom v roki branila mojo domovino"

Deli na:
YouTube zvezdnica obljublja: "Vrnila se bom v Slovenijo in na meji s kladivom v roki branila mojo domovino"

Barbara Horvat - Foto: YouTube

Barbara Horvat je Slovenka, ki že več kot dve leti živi v Los Angelesu in večinoma v angleščini ustvarja posnetke za svoj kanal na YouTubu Barbara4u2c. Ta ima že več kot 137 tisoč naročnikov.

Njeni najbolj priljubljeni videoposnetki so povezani s predstavljanjem Slovenije, slovenskega jezika, razlik med Slovenci in Slovaki ter podobnimi temami.

Njen najbolj ogledani posnetek je primerjava med evropskimi in ameriškimi dekleti z naslovom European vs. American girls, ki ima 1,6 milijona ogledov.

A v zadnjem času Barbara ustvarja veliko posnetkov, ki imajo izrazito politično usmeritev. V njih je med drugim kritična do politike odprtih meja, množičnega sprejemanja nezakonitih migrantov in se posmehuje nedavni odločitvi ljubljanske Filozofske fakultete, da bodo v pravnih dokumentih filozofske fakultete naslednja tri leta uporabljali zgolj ženski spol.



Barbara, ki je postala svojevrstna slovenska Tomi Lahren, je 11. junija letos objavila posnetek z naslovom Slovenia could become a hotspot for 50.000 "refugees" (sl. Slovenija bi lahko postala migrantski žep za 50.000 »beguncev«).


V njem med drugim pozdravlja zmago SDS na državnozborskih volitvah in graja slovenske dominantne medije, ker pred volitvami niso poročali o novem migrantskem valu.

Na koncu posnetka, ki ima trenutno več kot 32 tisoč ogledov, pravi, da bo spremljala razvoj migrantske krize v Sloveniji: »To je moja domovina. Če bo treba, bom prišla domov in sama branila mejo. Stala bom tam. V eni roki bom imela majhno lopato, v drugi majhno kladivo. Stala bom tam in branila bom svojo domovino, če bom morala.«