tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

YouTube zvezdnica obljublja: "Vrnila se bom v Slovenijo in na meji s kladivom v roki branila mojo domovino"

Deli na:
YouTube zvezdnica obljublja: "Vrnila se bom v Slovenijo in na meji s kladivom v roki branila mojo domovino"

Barbara Horvat - Foto: YouTube

Barbara Horvat je Slovenka, ki že več kot dve leti živi v Los Angelesu in večinoma v angleščini ustvarja posnetke za svoj kanal na YouTubu Barbara4u2c. Ta ima že več kot 137 tisoč naročnikov.

Njeni najbolj priljubljeni videoposnetki so povezani s predstavljanjem Slovenije, slovenskega jezika, razlik med Slovenci in Slovaki ter podobnimi temami.

Njen najbolj ogledani posnetek je primerjava med evropskimi in ameriškimi dekleti z naslovom European vs. American girls, ki ima 1,6 milijona ogledov.

A v zadnjem času Barbara ustvarja veliko posnetkov, ki imajo izrazito politično usmeritev. V njih je med drugim kritična do politike odprtih meja, množičnega sprejemanja nezakonitih migrantov in se posmehuje nedavni odločitvi ljubljanske Filozofske fakultete, da bodo v pravnih dokumentih filozofske fakultete naslednja tri leta uporabljali zgolj ženski spol.



Barbara, ki je postala svojevrstna slovenska Tomi Lahren, je 11. junija letos objavila posnetek z naslovom Slovenia could become a hotspot for 50.000 "refugees" (sl. Slovenija bi lahko postala migrantski žep za 50.000 »beguncev«).


V njem med drugim pozdravlja zmago SDS na državnozborskih volitvah in graja slovenske dominantne medije, ker pred volitvami niso poročali o novem migrantskem valu.

Na koncu posnetka, ki ima trenutno več kot 32 tisoč ogledov, pravi, da bo spremljala razvoj migrantske krize v Sloveniji: »To je moja domovina. Če bo treba, bom prišla domov in sama branila mejo. Stala bom tam. V eni roki bom imela majhno lopato, v drugi majhno kladivo. Stala bom tam in branila bom svojo domovino, če bom morala.«