Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Wolf toži Slovenijo

Deli na:

Markus Singer iz dunajske odvetniške pisarne Börndorfer, ki zastopa Walterja Wolfa, bo danes na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu vložil Wolfovo tožbo zoper Slovenijo, Finsko in Avstrijo, poroča današnje Delo. Wolf pa je v pogovoru za STA že pred tem povedal, da mu neznanci grozijo, naj se spomni, kaj se je zgodilo Krambergerju.

Markus Singer iz dunajske odvetniške pisarne Börndorfer, ki zastopa Walterja Wolfa, bo danes na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu vložil Wolfovo tožbo zoper Slovenijo, Finsko in Avstrijo, poroča današnje Delo. Wolf pa je v pogovoru za STA že pred tem povedal, da mu neznanci grozijo, naj se spomni, kaj se je zgodilo Krambergerju.

Wolfovo ime je bilo samo v slovenskih medijih v povezavi z afero Patria omenjeno 1470-krat, je povedal poslovnež Walter Wolf dodal, da mu je bila v svetu zaradi tega povzročena ogromna škoda.

Wolf napoveduje, da bo s tožbami šel "do konca". Neznanci mu grozijo, naj pazi, kaj dela, in naj se spomni, kaj se je zgodilo Krambergerju, pravi Wolf. Kot je pojasnil, so z omembami v medijih povezani tudi dokumenti, ki jih bo njegov odvetnik Markus Singer predložil mednarodnemu sodišču.

Na vprašanje, ali je med toženimi tudi generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl, je Wolf odvrnil, naj se za odgovor na to vprašanje obrnemo na njegovega odvetnika. Dejal pa je, da se zaveda, kakšna škoda mu je bila narejena po svetu. "To ni bilo samo v časopisih v Sloveniji, na Hrvaškem in Avstriji. V časopisih sem bil, kolikor vem do sedaj, v 17 državah," je povedal.

Wolf je o svojem odvetniku povedal, da prihaja iz družbe Böhmdorfer, Singerjev sodelavec pa je nekdanji avstrijski pravosodni minister. Potrdil je, da gre za tožbe pred mednarodnim sodiščem za človekove pravice, in sicer proti Sloveniji, Avstriji in Finski.

Ponovil je, da v zvezi s poslom Patria Slovenija ni bil na nobenem sestanku, pač pa je Wolfganga Riedla le predstavil direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču. Prepričan je, da so ga izkoristili za politične namene, ker je, kot mu je nekdo povedal, najbolj poznan Slovenec v svetu. "Če bi se pisal Dolinar ali pa Šmit, ne bi v medijih nič pisali," je dejal. Kot je pojasnil, je napisal zgodovino moto športa, saj novo moštvo še nikoli ni zmagalo prve dirke v formuli 1, kot je to uspelo njegovemu. V prvi sezoni je njegovo moštvo zmagalo kar štirikrat, moštvo BMW pa je za prvo zmago potrebovalo kar deset let, je spomnil.

"Ne bom pa pustil, da bodo ljudje v Slovenji javnosti lagali, da sem premieru dal 300.000 evrov," je povedal Wolf. Glede navedb nekaterih medijev, da naj bi pobegnil v Kanado in se tam skrival pred Interpolom, pa je povedal, da je moral svoje odvetnike prositi, da so mu organizirali pogovor s policijo.

Z nekdanjim premierom Janezom Janšo se po njegovih besedah nikoli ni niti pogovarjal. "Sedaj bom šel do konca. Mene so uničili in tu ni izhoda," je dejal. Napovedal je tudi tožbe v Ameriki proti General dinamics, ko se vrne tja. Po besedah Wolfa je šlo za "character assassination" (umor karakterja).