nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Wolf ni bil prijet

Deli na:

Tiralica za Walterjem Wolfom je bila izdana pred informativnim razgovorom v Avstriji in dogovorjeno je bilo, da bo po razgovoru nalog odpravljen, je za STA povedal odvetnik poslovneža Walterja Wolfa Andrej Kac. Pričakuje, da bo nalog zdaj odpravljen, navedb Dnevnika, da naj bi bila za Wolfom razpisana rdeča Interpolova tiralica, pa ne komentira.

Tiralica za Walterjem Wolfom je bila izdana pred informativnim razgovorom v Avstriji in dogovorjeno je bilo, da bo po razgovoru nalog odpravljen, je za STA povedal odvetnik poslovneža Walterja Wolfa Andrej Kac. Pričakuje, da bo nalog zdaj odpravljen, navedb Dnevnika, da naj bi bila za Wolfom razpisana rdeča Interpolova tiralica, pa ne komentira.

Dejal je, da o rdeči tiralici (red code arrest warrant) nima "prav nobenih podatkov, da bi to bilo res". Je pa pojasnil, da se mu tovrstna tiralica oziroma takšen pritisk na hrvaško policijo ne zdi logičen.

Po njegovih besedah bi ga lahko pridržali na Dunaju, ko je bil tam v začetku meseca zaslišan. Vmes je bil Wolf po odvetnikovih trditvah še štirikrat na Hrvaškem in petkrat v Avstriji, pa ga tudi niso pridržali. Po mnenju odvetnika bi Wolfa že prijeli, če bi imeli takšen namen.

Tovrstna tiralica se po besedah Kaca ponavadi izda takrat, ko nekoga - na primer bančnega roparja - v eni od držav opazijo po večletnem iskanju. Walter Wolf pa je vsak večer na svojem stalnem naslovu, je zatrdil.

V zvezi z Interpolovim nalogom za prijetje je povedal, da je bil izdan pred informativnim razgovorom na Dunaju v začetku meseca. Kot je pojasnil, je bil izdan zaradi konfliktnosti zadeve, da bi zagotovili Wolfovo navzočnost. Poudaril pa je, da se je informativni razgovor le posredno dotikal zadeve Patria.

Podjetnik Walter Wolf je danes prišel na karlovško sodišče, kjer mu sodijo zaradi obtožb, da je v času, ko je bil lastnik Karlovške industrije obutve (Kio), zlorabil položaj, na spletni strani poroča Večernji list. Medtem Jutarnji list piše, da se je Wolf tam pojavil kljub Interpolovi tiralici zaradi njegove domnevne vloge v aferi Patria.

Kot je na svoji spleti strani še zapisal Jutarnji list, je finski urad Interpola zaradi sumljivih okoliščin pri prodaji oklepnih vozil podjetja Patria za Wolfom objavil rdečo Interpolovo tiralico. Da je za Wolfom izdana tovrstna tiralica, ki zahteva takojšnjo aretacijo in izročitev iskane osebe, danes poroča tudi slovenski Dnevnik.

"Čeprav je v primeru rdečih tiralic nujna takojšna aretacija oseb, je Wolf prečkal mejno kontrolo in se nemoteno zglasil na karlovškem sodišču. Razlog za to je najverjetneje v tem, da ime podjetnik poleg kanadskega in avstrijskega tudi hrvaško državljanstvo, kar mu trenutno jamči neizročitev," še poroča Jutarnji list. Časnik dodaja, da bi po nekaterih napovedih policija po današnjem naroku v Karlovcu Wolfa vendarle lahko privedla na pogovor.

Na sojenju v Karlovcu je Wolf osumljen prenosa denarja od prodaje poslovnih prostorov Kia v Srbiji na zasebni račun; po navedbah Večernjega lista naj bi šlo za 23.000 evrov. Karlovško sodišče je aprila lani vložilo obtožnico, v kateri je bil Wolf drugoobtoženi. Prvoobtoženi je medtem umrl, Wolf pa je danes zanikal vse obtožbe. Povedal je, da je bil v času, ko so leta 2003 v njegovem imenu prodali poslovne prostore v Srbiji, sam v Kanadi. Za spodbujanje zlorabe položaja in pooblastil je na Hrvaškem predvidena kazen zapora od enega do deset let.