Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Walter Wolf: Udbaška mafija iz Murgel želi uničiti svojega političnega nasprotnika

Deli na:
Walter Wolf: Udbaška mafija iz Murgel želi uničiti svojega političnega nasprotnika

Foto: Primož Lavre

Walter Wolf pozdravlja oprostilno sodbo zoper predstavnike Patrie na Finskem, čeprav nima pričakovanj o tem, kako bo to vplivalo na postopke v Sloveniji. Andrej Kac, ki je Wolfa zastopal v zadevi Patria, pa meni, da bo imela ta sodba "neko resonanco" na višjem sodišču v Sloveniji, ki odloča o pritožbi obsojenih v zadevi Patria.

"Ne moreš nekaj fabricirati, če ne obstaja. Finska nikogar ni kupila," je za STA zatrdil Wolf. Prepričan je, da bodo to na koncu potrdili tudi sodni postopki v zadevi Patria v drugih državah.

Glede postopkov v Sloveniji proti njemu pa nima nikakršnih pričakovanj, saj je prepričan, da je proces politično motiviran in da želi "udbaška mafija iz Murgel uničiti svojega političnega nasprotnika".

Kac je oprostilno sodbo na Finskem sicer pričakoval. Za STA pa je opozoril še, da če bi bilo kaj na podkupovanju, česar so obtoženi nekateri posamezniki na Finskem, v Avstriji in v Sloveniji, "bi bila Finska kot ena najmanj koruptivnih držav na svetu prva, ki bi sprožila postopke". "Pa jih ni," je dejal. Ko je postopek sprožila prva država, pa je po njegovih besedah za seboj potegnila tudi Finsko.

Kot je Wolf pojasnil za STA, Kac ni več njegov odvetnik. Razšla sta se namreč potem, ko je "Kac širil laži, da sem nedosegljiv," je dejal Wolf, za katerim je razpisana tudi tiralica.

Wolf je namreč eden izmed še štirih obtoženih v slovenskem procesu v zadevi Patria, vendar se je pred približno enim letom prenehal odzivati na pozive sodišča, saj je odšel v Kanado. Ob tem je zatrdil, da se nikjer ne skriva, ampak v Kanadi ostaja na zdravljenju, dokler mu zdravniki ne bodo dovolili potovati.