podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vzgojiteljica v vrtcu v Hrvatinih naj bi se znašala nad otroki

Deli na:
Vzgojiteljica v vrtcu v Hrvatinih naj bi se znašala nad otroki

Foto: Arhiv Reporterja (slika je simbolična)

Koprska policijska uprava je zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na okrožno državno tožilstvo v Kopru podala kazensko ovadbo zoper vzgojiteljico enega od istrskih vrtcev, poročajo današnje Primorske novice. Po njihovih informacijah gre za hrvatinsko enoto vrtca Delfino blu.

Po poročanju časnika je policija v začetku aprila prejela pisno prijavo zoper delavko enega od istrskih vrtcev. Iz prijave je izhajal sum, da je storila kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Ovadena vzgojiteljica naj bi otroke ščipala, vlekla za lase in ušesa, klofutala, porivala, jim močila glavo z mrzlo vodo, ustrahovala.

Med ogorčenimi starši se je hitro razširilo enotno mnenje, da so v matični enoti vrtca omenjeno vzgojiteljico že dalj časa poznali kot osebo, ki nima potrpljenja pri delu z otroki in so jo zaradi tega tudi že večkrat premestili. V. d. ravnateljice vrtca Delfino blu Selina Marancina je takrat zatrdila, da s takšnimi sumi ni bila seznanjena, saj je vodenje vrtca prevzela šele septembra lani.

V preteklih tednih so vrtec pod drobnogled vzeli tudi inšpektorji inšpektorata za šolstvo in šport, ki so pregledovali postopke in nedoslednosti. Nanje so jih opozorili v prijavi, ki so jo dobili po razkritju dogodkov v vrtcu. Glavni inšpektor inšpektorata za šolstvo in šport Tomaž Rozman še ni pojasnil, kaj je razkril nadzor.

Ovadena vzgojiteljica je, odkar je zgodba prišla v javnost, bolniško odsotna, odpustili pa je še niso, še poroča časnik.