bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

marjetka-voglar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetkina dolga pot do ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na Zemono se je pripeljal iz tržaškega letališča Ronki

Deli na:
Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na Zemono se je pripeljal iz tržaškega letališča Ronki

Kuharski mojster Tomaž Kavčič je očitno v zelo dobrih odnosih z Aleksandrom Vučićem, ki je bil na obisku pri Kavčiču nazadnje pred kakšnim mesecem dni. - Foto: Instagram

Srbski predsednik Aleksandar Vučić precej pogosto prihaja v Slovenijo. O njegovih tajnih obiskih nas je opozorilo več virov.

Podobno kot je pred leti v »Deželo« rad zahajal nekdanji srbski premier in kasnejši zunanji minister Ivica Dačić, je tudi aktualni srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki ga demokratična opozicija obtožuje, da je goljufal na zadnjih parlamentarnih volitvah (o tem je zelo odkrito govoril tudi evropski poslanec Klemen Grošelj), velik ljubitelj dobre hrane.

Se visoki srbski politiki radi vračajo v nekatere slovenske gostilne zato, ker so naveličani čevapčičev, pleskavic in kajmaka? Dačić se je z varnostniki rad ustavil v gostilni Krištof v Predoslju pri Kranju, kilometer oddaljeni od posestva Brdo, ki je nekoč pripadalo srbski kraljevi dinastiji Karađorđević.

Izvirna in preverjeno vrhunska kulinarika in bogata vinska karta sta trenutnega zunanjega ministra Srbije spremenila v stalnega gosta. Ko so mu nekoč predlagali zelo okusno desertno vino s Sicilije, je bil Ivica tako navdušen, da je za domov kupil še cel zaboj buteljk. In ko se je naslednjič spet ustavil pri Krištofu, je bilo eno prvih vprašanj, če imajo še tisto »mafijsko vino«.

Aleksandar Vučić se očitno bolje kot v bližini gora počuti na Primorskem, saj je bil že večkrat opažen v Vipavski dolini, in sicer v znameniti restavraciji na gradu Zemono, ki jo vodi kuharski mojster Tomaž »Tomi« Kavčič. Širši javnosti bržkone bolj znan iz Lidlove reklame je Kavčič tudi častni konzul Srbije v Sloveniji in očitno v zelo dobrih odnosih z Vučićem, ki je bil na obisku pri Kavčiču nazadnje pred kakšnim mesecem dni. Na Zemono se je pripeljal iz Italije, po naših informacijah iz tržaškega letališča Ronki. Inkognito, torej skrivoma, brez vednosti slovenskih državnih organov.

Nenavadna, v diplomatsko-protokolarnem smislu tudi nevljudna gesta do naše države, ki bi, če bi se srbskemu predsedniku v Sloveniji kaj zgodilo, nosila določeno odgovornost za to. Vučićevi skrivni izleti na Vipavsko so namreč problematični tudi v varnostnem smislu. Kajti varnostniki, ki so ga spremljali, so bili zagotovo do zob oboroženi, na slovensko ozemlje pa so prišli brez napovedi pri naših organih.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24