policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

aleksandar vucic marta kos pf pl Reporter.si

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

jasmin-cerić Njena.si

Jasminov žalosten razlog za vstop v Kmetijo in ...

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Slovenija

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad kandidaturo Marte Kos najbolj navdušen srbski predsednik Aleksandar Vučić

Deli na:
Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad kandidaturo Marte Kos najbolj navdušen srbski predsednik Aleksandar Vučić

Foto: Profi, Primož Lavre

Nad komisarsko kandidaturo Marte Kos je prav gotovo najbolj navdušen srbski predsednik Aleksandar Vučić, veliki prijatelj ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Politika drug drugega podpirata in se medsebojno obiskujeta, Janković pa velja tudi za glavnega podpornika premierja Roberta Goloba, prav tako omogoča posle Kosovi in jo politično podpira.

Bo namesto madžarskega komisarja Oliverja Varhelyija zdaj zaščitnica avtoritarnega srbskega voditelja Marta Kos?

Če bo Marta Kos v Evropskem parlamentu potrjena za evropsko komisarko za širitev, ta resor ji je prejšnji teden dodelila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, bo zadolžena za države, ki se želijo pridružiti EU, to sta poleg držav Zahodnega Balkana tudi Moldavija in Ukrajina.

Janković je bil v Srbiji nazadnje septembra letos, ko se mu je Vučić zahvalil za nasvete in podporo na volitvah, pred dvema letoma ga je odlikoval in vabil za župana Beograda, Vučič pa je Slovenijo neuradno obiskal marca letos, ko se je srečal tudi z Jankovićem.



Poleg tega ima Vučić dobre stike tudi Janezom Janšo, s katerim sta si pomagala pred volitvami, tako Janković kot Janša pa imata dobre stike tudi z Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srbske.

Pišemo o tem, kako se je zgodba Klemna Grošlja ponovila tudi v primeru Tomaža Vesela, ki so se mu po naših virih odpovedali še pred njegovim obiskom pri predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, Janković je poskrbel za spravo med Golobom in Kosovo.

Pišemo tudi o poslih Marte Kos z ljubljansko občino, nekatere opravlja kar preko podjetja svojega brata Draga Kosa. In zakaj bi bil Vučić v resnih skrbeh, če bi evropski poslanci zavrnili Kosovo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24