Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vreme se spet znaša nad Slovenijo: Poplavljene stavbe, plazovi in podrta drevesa

Deli na:
Vreme se spet znaša nad Slovenijo: Poplavljene stavbe, plazovi in podrta drevesa

Predvsem v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji bodo vodotoki naraščali. - Foto: Bobo

Nevihta, ki se je po opoldnevu premikala preko Dolenjske in Posavja ni povzročila večjih posledic. Na Trebanjskem in v Posavju je padavinska voda zalila nekaj pritličnih stavb in kleti, močan veter je na cesti od Trebnjega proti Mirni podrl nekaj dreves. V Šmarju pri Jelšah je voda zalila glavno cesto skozi naselje in več objektov, v Črni na Koroškem pa se je na cesti proti Slemenu zaradi močnega dežja na cestišče sprožil manjši plaz.

Na novomeškem centru za obveščanje so za STA povedali, da je padavinska voda zalila objekt v Gorenjem Medvedjem selu, trebanjsko kmetijsko zadrugo in hišo v njeni soseščini. Na pomoč so priskočili gasilci iz lokalnih društev Trebnje in Ponikve.

V Dolenjskih Toplicah je voda zalila prostore podjetja Črtalič, iz katerih so lokalni gasilci že izčrpali 25 kubičnih metrov vode, so dodali.

Na brežiškem centru so za območje Posavja za STA navedli, da je padavinska voda na območju od Kostanjevice na Krki do Sevnice v manjšem obsegu zalila nekaj kleti.

Popoldanska nevihta je v Šmarju pri Jelšah zalila glavno cesto skozi naselje. Pod vodo je tudi spodnja dvorana tamkajšnjega kulturnega centra in spodnji prostori Muzeja baroka. Poplavljenih je tudi nekaj stanovanjskih in poslovnih objektov pri šmarski cerkvi. Težave zaradi posledic neurja imajo tudi v Črni na Koroškem in Slovenj Gradcu.



Kot je za STA še povedala tiskovna predstavnica šmarske občine Sergeja Javornik, se je nad šmarsko policijsko postajo sprožil manjši plaz, ki pa samega objekta ne ogroža. Nekaj stanovanjskih objektov pa je poplavljenih tudi v Kristan vrhu.

Težave so tudi na Koroškem. V Črni se je popoldne na cesti proti Slemenu zaradi močnega dežja na cestišče sprožil manjši plaz. Posredovali so delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so cesto že očistili. Nekaj težav je bilo zaradi naraslih vodotokov, na enem mestu je pretok zaprla večja skala, a se je zadeva rešila, je za STA povedala črnjanska županja Romana Lesjak. Tudi sicer je opozorila, da so problem veje, ki se nalagajo ob vodotokih in ovirajo pretoke.

Vodotoki so narasli in poplavljali tudi na nekaterih območjih Mestne občine Slovenj Gradec.

Po podatkih Agencije RS za okolje je danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek predvsem v osrednjem in vzhodnem delu države pričakovati pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode.