Revija Reporter
Slovenija

Vreme: Vročina, čez dan po vsej državi krajevne plohe in nevihte

STA

6. avg. 2017 6:00 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Vremenska napoved za nedeljsko popoldne.

meteo.si

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sprva se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugod.

Najbolj vroče je bilo včeraj v Podnanosu, kjer je živo srebro pokazalo 40,4 stopinje Celzija. V Biljah je bilo 39 stopinj, v Tomaju pa 38,6 stopinje Celzija, je sporočila Agencija za okolje (Arso) preko Twitterja. Temperatura morja v Kopru je pozno popoldne dosegla 30 stopinj Celzija. Med rekami se je najbolj segrela Ledava pri Polani.

Temperatura morja sicer ni dosegla rekorda, ki je bil leta 2010 postavljen s 31,1 stopinje Celzija. Med rekami pa je temperaturna rekorderka Kolpa, ki je v letih 2003 in 2013 dosegla 30 stopinj Celzija.

Popoldne se sicer po Sloveniji lahko pojavijo kakšne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji lahko nadaljevale tudi v noč na nedeljo, napovedujejo na Arsu.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sprva se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugod. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja.

Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer večinoma zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21 stopinj Celzija, na Primorskem do 26 stopinj. Najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale med 26 in 32 stopinj Celzija, na jugu Slovenije do 35 stopinj Celzija.

V nedeljo bo velika toplotna obremenitev sredi dneva in popoldne še na Primorskem in v delu južne Slovenije.