nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vplivni Cene Grčar iz POP TV kroji medijsko zakonodajo

Deli na:
Vplivni Cene Grčar iz POP TV kroji medijsko zakonodajo

Foto: Bobo

Vplivnega pravnika družbe Pro Plus Ceneta Grčarja Vladimir Vodušek v Reporterju obtožuje, da stoji za nagajanjem pri dodelitvi statusa nepridobitne televizije za TOP TV, čeprav je ta že trikrat zmagala v sodnem sporu z direktoratom za medije

Prejšnjo sredo je bil Grčar gost okrogle mize o novi medijski zakonodaji, ki jo je organizirala ljubljanska fakulteta za družbene vede.

V svojem nastopu se je zavzel za to, da bi aktualni zakon o medijih vrgli v koš in napisali povsem na novo. »Biti pa bi moral kratek in jedrnat,« je poudaril. Poleg njega so na okrogli mizi nastopili še direktor direktorata za medije Klemen Kraigher Mišič, strokovnjak za medije Marko Milosavljević, predsednica Društva novinarjev Petra Lesjak in direktor Primorskih novic Rok Hladnik, povezoval pa je Blaž Petkovič, novinar Radia 1.

Na vprašanje, zakaj so povabili prav Grčarja, smo dobili odgovor, da je aktiven v združenju radiodifuznih medijev pri GZS in je nedavno dal intervju za Marketing Magazin, v katerem se je tudi kritično obregnil ob dosedanje delovanje ministrstva ter sprejemanje zakonodaje pri nas. POP TV pa je kot največja komercialna televizija najbolj podvržena Zakonu o medijih in Zakonu o AVMS, za razliko od RTVS, ki ima svoj lex specialis. 

Zanimive so tudi družinske povezave med FDV in POP TV: Igor Vobič je namreč predstojnik katedre za novinarstvo na FDV, njegova sestra Nina Vobič pa je ena od urednikov na POP TV.