Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vojaška hunta Erika Kopača v SMC

Deli na:
Vojaška hunta Erika Kopača v SMC

Foto: Bobo

Za »demokratične procese« v stranki SMC naj bi bila odgovorna ekipa okoli generalnega sekretarja Erika Kopača, za katerega pravijo, da naj bi stranko obvladoval z vojaško diktaturo.

Po izobrazbi je namreč doktor obramboslovja, ima tesne zveze z nekdanjim šefom vojaške varnostne službe Zoranom Klemenčičem, donedavnim državnim sekretarjem v vladi Alenke Bratušek pri takratnemu obrambnemu ministru Romanu Jakiču, ki velja za izpostavo Gregorja Golobiča. Kopač deluje v dvojcu z Aleksandrom Kešeljevićem, ki je v času, ko je pisal ekonomski program nastajajoče stranke, predaval na javni tribuni Kučanovega Foruma 21. Zdaj je pogodbeni svetovalec v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja. Kešeljević in Kopač sta, kot je znano, poslovno povezana z družino Groff: bila sta nadzornika družbe Infond Holding 3, ki jo je Marjan Groff uporabljal za tajkunski prevzem družbe Iskra Elektrika, poleg tega pa sta skupaj z njegovim sinom Tomažem soustanovitelja več zavodov. Marjanova hči oziroma Tomaževa sestra Miranda Groff Ferjančič je še vedno namestnica generalnega sekretarja vlade, to je bila že v času vlade Alenke Bratušek. Miranda je na volitvah 2000 kandidirala na listi LDS, Marjan pa leta 2008 za Zares, tako da vse njihove politične povezave vodijo h Golobiču.

Tretja vplivna oseba iz skupine, ki je prevzela Stranko Mira Cerarja, je Violeta Bulc, nedavno izvoljena evropska komisarka, pred tem pa dvotedenska podpredsednica vlade. Tudi ona izhaja iz Golobičevega oziroma Kučanovega kroga, januarja 2011 so jo v Nedeljskem Dnevniku opisali kot skrito kandidatko Gregorja Golobiča za novo premierko. Po prihodu z magistrskega študija v ZDA, kjer je po pisanju omenjenega časnika skupaj z možem Alešem (sinom znanega komunističnega politika Marka Bulca, člana Foruma 21 in podpornika Zorana Jankovića) »zabredla med pridobitnike in tajkunčke«, se je v devetdesetih letih zaposlila v Telekomu (tradicionalno ga je obvladoval Golobič), nato v Telemachu, ki ga je morala zapustiti v čudnih okoliščinah; po pisanju Financ naj bi od dobaviteljev zahtevala provizije za svoje podjetje Vibacom. Za tem je svetovala predsedniku uprave BTC Jožetu Mermalu (tudi članu Foruma 21 in podporniku Zorana Jankovića) na področju »inovativnosti in inspiracije zaposlenih«. Še celo kot podpredsednica vlade je pošiljala naokoli reklamna sporočila za svoje podjetje. In kako je na to reagiral pridigar etike, premier Miro Cerar? Predlagal jo je za evropsko komisarko na podoben način, kot se je predlagala Alenka Bratušek: s preglasovanjem koalicijskih partnerjev na nočni dopisni seji in tako, da je na podlagi spornega pravilnika vzdržane glasove prištel h glasovom podpore.

V omenjeno skupino sodijo še sporni magister Jure Leben, zadnji direktor propadlega kamniškega podjetja Utok Horst Hafner (mož z belo brado, ki po terenu spremlja Cerarja) in skrajno ambiciozni asistent Nejc Brezovar, novopečeni ljubljanski mestni svetnik. Leben je zaradi napačne uporabe magistrskega naziva, zaradi česar je neupravičeno prejemal višjo plačo, odstopil s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor (potem ko je to posebej zahteval prvak Desusa Karl Erjavec), ne pa tudi iz izvršilnega odbora SMC, kjer ga je celo osebno podprl Cerar.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.