pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

matej-zemljič Njena.si

Matej Zemljič že mesece trpi za posledicami ...

obdojka Ekipa24.si

Kdo je med prvimi čestital slovenskim ...

Slovenija

Vodstvo SDS se je »pomladilo«: dolgoletnega podpredsednika Milana Zvera je nasledil leto dni starejši Aleš Hojs

Deli na:
Vodstvo SDS se je »pomladilo«: dolgoletnega podpredsednika Milana Zvera je nasledil leto dni starejši Aleš Hojs

Milan Zver - Foto: Primož Lavre

V senci tabora SDS v Bovcu je svet stranke izvolil nove podpredsednike, med katerimi pa ni več dolgoletnega podpredsednika Milana Zvera. »Jaz sem že bil dolga leta podpredsednik in prav je, da se kdaj kakšne stvari zamenjajo,« je to komentiral za Večer.

Novi podpredsedniki so tako evropska poslanka Romana Tomc, notranji minister Aleš Hojs in državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec, ki je bila edina vnovič izvoljena.

Zver je v luči omenjenih sprememb ocenil, da je v SDS v zadnjem obdobju prišlo do pomladitve oziroma menjave generacij, pri čemer je mislil predvsem na izvršilni odbor. Ta izjava je sprožila salve smeha na družbenih omrežjih, saj je Hojs celo leto starejši od Zvera.

Res pa je Hojsova članska izkaznica v SDS precej »mlajša«, saj je v stranko vstopil leta 2017, pred tem pa je bil izključen iz NSI, kjer je bil prav tako podpredsednik stranke. Tako mu je uspel veliki met, da je že drugič podpredsednik stranke, vendar druge.


Zver je sicer zatrdil, da v njegovi neizvolitvi ni »nobene velike zgodbe zadaj, kot se je malo namigovalo, ampak je bila to moja suverena odločitev.« Toda na novinarsko vprašanje, ali se je o tem pogovarjal s predsednikom Janezom Janšo, je pojasnil, da ne bi rad govoril o podrobnostih, ob tem pa je zanikal, da bi odhajal iz stranke, ki ji je skozi leta dal velik pečat.

»Ne, kje pa. To stranko sem delal jaz in še kakšen član iz ožjega kroga starejše generacije. Moj delež pri tem, kar je ta stranka danes, je precejšen,« je še izjavil za Večer.

Zver je veljal za dolgoletnega sopotnika in osebnega prijatelja Janeza Janše. Janša mu je bil celo priča na poroki z Andrejo Valič Zver, kateri pa je bila priča Urša Bačovnik Janša. Zverovo je Janša tudi imenoval za državno sekretarko v svojem kabinetu, potem ko je morala odstopiti za finančnih nepravilnosti pri vodenju Študijskega centra za narodno spravo.

Toda Zverova sta postala v javnosti vse manj priljubljena. Na evropskih volitvah leta 2019 je Zvera po preferenčnih glasovih premagala Tomčeva, ki je bila na kandidatni listi uvrščena takoj za njim. Andreja Valič Zver pa ni bila več izvoljena v izvršilni odbor stranke na zadnjem kongresu 19. junija letos v Slovenskih Konjicah.

Loading...