lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Vodstvo DeSUS izreklo podporo Aleksandri Pivec

Deli na:
Vodstvo DeSUS izreklo podporo Aleksandri Pivec

Aleksandra Pivec - Foto: Bobo

Vodstvo DeSUS je po javnih kritikah v vrstah stranke danes enotno sprejelo sklep, da še naprej podpira predsednico Aleksandro Pivec pri nadaljnjem vodenju stranke in nadaljujejo z delom v koaliciji skladno z zavezami iz koalicijske pogodbe. Po oceni Pivčeve težavo v delu članstva sicer predstavljajo predvsem ideološke teme.

Ugibanja o nezadovoljstvu v DeSUS so se pojavljala že dalj časa, prah pa je v torek dvignila javna kritika pokrajinske organizacije DeSUS Ljubljana, ki je na ponedeljkovi seji izrekla nezaupnico predsednici stranke. Sprejeli so osem sklepov glede nezadovoljstva z delom stranke in predsedniku sveta Tomažu Gantarju dali pobudo, da jih uvrsti na sejo sveta.

Več vprašanj o dogajanju v stranki in sklepih pa je odprlo sredino sporočilo Mestne organizacije DeSUS Ljubljana. Kot so navedli, z omenjenimi sklepi niso bili seznanjeni in pri njihovem sprejemanju niso sodelovali, čeprav so se seje udeležili.

Pivčeva, ki je že v prvem odzivu na sklepe pokrajinske organizacije Ljubljana zapisala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana, je po današnjem srečanju vodstva stranke izpostavila, da še čakajo na zapisnik s seje pokrajinskega odbora. Pregledala ga bo pravno statutarna komisija in presojala o pravno formalni legitimnosti sklepov. Poudarila je še, da sklepi pokrajinske organizacije niso zavezujoči.

Danes pa je v javnost pricurljalo tudi pismo Vida Draščka iz vrhniškega DeSUS, ki je prav tako pod vprašaj postavil sklepe. Seja, na kateri je bila izrečena nezaupnica Pivčevi, je bila po njegovih navedbah vnaprej zrežirana oz. organiziran konstrukt.Pivčeva je še spomnila, da se je na terenu sestala z vsemi odbori, v katerih pa po njenih navedbah ni bilo razmišljanj o nezaupnici ali zahtev po izstopu iz koalicije. "Nikoli pa nisem zanikala, da bi se med članstvom pojavljali določeni pomisleki glede vstopa v koalicijo," je dejala. Kot je še pripomnila, so se v stranki pojavljali podobni pomisleki tudi v preteklosti, ko je bil DeSUS del desnosredinskih koalicij.

Stranko zdaj čaka veliko vsebinskega dela, po besedah Pivčeve si bodo prizadevali za izpolnjevanje zavez iz koalicijske pogodbe. Izpostavila je zakon o dolgotrajni oskrbi ter ustanovitev demografskega sklada in urada za demografijo, pa tudi usklajevanje pokojnin.

V DeSUS tako glede na današnje sklepe ne bodo hiteli s sklicem sveta stranke in izvršnega odbora, tudi zaradi epidemioloških razmer. Po napovedih predsednika sveta stranke Gantarja bi ga lahko sklicali ob koncu poletja, če bodo okoliščine za to primerne.

Prepričan je, da Pivčeva položaj jemlje resno. Po njegovi oceni so v stranki v zadnjih dneh sicer komunicirali na ne najbolj primeren način. Meni tudi, da da bi bilo zadeve treba najprej rešiti znotraj stranke, a da delajo normalno naprej.

Loading...