pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vnovič napovedan predobravnavni narok za Tovšakovo v zadevi Teš

Deli na:
Vnovič napovedan predobravnavni narok za Tovšakovo v zadevi Teš

Foto: Bobo

Na Okrožnem sodišču v Mariboru je za danes vnovič napovedan predobravnavni narok za nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak v zvezi z domnevnim nedovoljenim dajanjem in prejemanjem daril pri posredovanju tujih delavcev za Teš 6. Zaradi zdravstvenih razlogov na strani Tovšakove, ki je sicer v zaporu, narok zanjo doslej še ni bil izpeljan

Kljub temu, da se je Tovšakova, ki prestaja zaporno kazen na Igu, že dvakrat opravičila, se sodnica Vanja Verdel Kokol še ni odločila, da jo izloči iz postopka. Kot je napovedala, bo na odločitev o tem počakala do poročila izvedenca.

Omenjena zadeva je sicer zaključena za dva od soobdolženih, zastopnika poljskega podjetja Remak Mareka A. Konfisza in Aleša Pangerca, ki sta krivdo priznala in bila ob denarni kazni obsojena na vsak po leto dni zapora z možnostjo odslužitve preostanka kazni z delom v splošno korist.

Ostala trojica soobdolženih, Uroš Plankar, Aleš Mak in Darka Rudolf, krivde v zadevi z domnevnim dajanjem in prejemanjem daril pri posredovanju tujih delavcev za delo na projektu gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) ne priznava. Skupaj z družbama Slavc in Terbo naj bi glede na obtožnico vodje specializiranega državnega tožilstva Harija Furlan vsi sodelovali in vedeli za nedovoljeno dajanje in prejemanje daril.