Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlomilec v hišo ministra Vebra obsojen na štiri mesece zaporne kazni

Deli na:
Vlomilec v hišo ministra Vebra obsojen na štiri mesece zaporne kazni

Foto: Bobo

Vlomilca, ki je konec letošnjega septembra vlomil v hišo obrambnega ministra Janka Vebra, je ljubljansko okrožno sodišče obsodilo na štiri mesece zaporne kazni, poročajo Slovenske novice. 28-letni Boris Belcl je Vebrovo družino oškodoval za 1500 evrov, krivdo pa je priznal.

Belcl je z do zdaj še neznanimi sostorilci 30. septembra letos z izvijačem vlomil skozi pritlična balkonska vrata Vebrove hiše, po poročanju omenjenega časnika pa so ukradli komplet zlatih uhanov Vebrove žene, sinovo zlato verižico z obeskom ter več bankovcev različnih valut v skupnem znesku 1200 evrov.

Policiste je do Belcla pripeljala njegova DNK sled na izvijališču, ki so ga našli v grmovju v bližini hiše. 28-letnik je bil zaradi tatvin oziroma premoženjskih kaznivih dejanj v preteklosti že dvakrat kaznovan, nazadnje s pogojnim zaporom enega leta s preizkusno dobo štirih let, zaradi česar se je njegov DNK tudi znašel v policijski bazi podatkov. Policisti so ga izsledili 15. oktobra, na sojenje pa je od takrat čakal v priporu.

Veber je sicer varovana oseba, zaradi česar so mu dodeljeni varnostniki pod policijskim nadzorom, tudi takrat, kadar ga ni doma. Kočevski policisti tako večkrat na dan opravijo nadzor na območju njegovega bivališča.