klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlasta Vivod je vsakokratna vodja kabineta ministra Karla Erjavca, njena hčerka pa od septembra zaposlena v vladnem protokolu

Deli na:
Vlasta Vivod je vsakokratna vodja kabineta ministra Karla Erjavca, njena hčerka pa od septembra zaposlena v vladnem protokolu

Vodja kabineta obrambnega ministra Vlasta Vivod velja za zelo vplivno žensko v vladi - Foto: arhiv Reporterja

Vlasta Vivod je vsakokratna vodja kabineta ministra Karla Erjavca, od septembra lani je v vladnem protokolu zaposlena njena hčerka Ava Vivod.

Vodja kabineta obrambnega ministra Vlasta Vivod velja za zelo vplivno žensko v vladi. Nekdanja bibliotekarka na ministrstvu je zelo napredovala, ko je postal Karl Erjavec minister.

Tako jo je že v času prve Janševe vlade Erjavec imenoval za vodjo svojega kabineta. Nato mu je sledila na druge funkcije in bila vodja kabineta ministra za okolje in prostor, nato vodja kabineta ministra za zunanje zadeve in zdaj je spet vodja kabineta ministra za obrambo.

Nekdanji veleposlanik Milan Balažic ji je ob svoji razrešitvi očital, da je hčeri uredila bivanje v državni rezidenci v Parizu, hkrati je bil tamkajšnji veleposlanici Veroniki Stabej mandat podaljšan za eno leto. Zdaj ji očitajo, da je svojo hčer zaposlila v protokolu, čeprav za to naj ne bi imela strokovnih referenc.

Na vladnem protokolu so potrdili, da je pri njih zaposlena Ava Vivod, vendar na podlagi vseh strokovnih zahtev.

Na vladnem protokolu so potrdili, da je pri njih zaposlena Ava Vivod, vendar na podlagi vseh strokovnih zahtev: »Protokol Vlade Republike Slovenije je 28. 3. 2019 izvedel javno objavo za zasedbo osmih prostih delovnih mest za določen čas – za čas trajanja projekta Predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU, in sicer do 31. 3. 2022.  

Strokovna usposobljenost kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje, se je presojala na podlagi podatkov iz dokumentacije, ki so jo predložili, pisnega preizkusa usposobljenosti in ustnega pogovora.

Presoja strokovne usposobljenosti je zajemala poznavanje in izkušnje na področju organizacije dogodkov, poznavanje organizacije državne oblasti, poznavanje institucij EU in mednarodnih organizacij ter znanje tujih jezikov. Med izbranimi kandidati, ki so se za določen čas zaposlili v septembru 2019, je bila tudi Ava Vivod.«