denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Vladavina prava po Janezu: je predsednik vlade v Bruslju vsem svojim kolegom na svoji koži razložil, kaj je vladavina prava?

Deli na:
Vladavina prava po Janezu: je predsednik vlade v Bruslju vsem svojim kolegom na svoji koži razložil, kaj je vladavina prava?

Predsednik vlade Janez Janša v Bruslju. - Foto: Reuters

Imaginariju »janšizma« sam njen nosilec dodaja vedno kaj novega. Ob robu zgodovinskega vrha Evropske unije je nekaj misli v izjavi medijem namenil razumevanju vladavine prava.

Jedrne države članice so namreč pričakovale, da bi denar za okrevanje lahko črpale le države, v katerih se spoštuje vladavina prava. Tako je med drugim govoril Janez Janša: »Vladavina prava pomeni, da so sodišča nepristranska, da se ne krade volitve ali mandatov, da v EU ne sme biti politični zapornikov, da ena politična stran nima v rokah vseh medijev.«

Predsednik SDS in slovenske vlade na ravni EU pogreva zamere iz preteklosti. Naslavlja jih na evropske organe, ker v času, ki so mu pripravljali politični padec, niso storili nič. Mirno so gledali obračun z njim kot političnim zapornikom, ga z molkom imeli za politika v zaporu. V času patrijskih sodnih postopkov je pričakoval vse kaj drugega, kot pa je dobil od Evropske ljudske stranke. 

»Razčistilo se je marsikaj tudi za nazaj. Od zdaj naprej bo težje graditi politiko na podlagi tega pojma,« je sklenil izjavo pred kamerami in mikrofoni v Bruslju. Je to razčistil z vsemi kolegi predsedniki drugih evropskih vlad? Vodje koalicijskih strank morajo že vedeti, da operativno učinkovit predsednik vlade ni vrgel čez rame frustracij, drugorazrednosti, različnih vatlov, kraje mandata ...

Vedo tudi to, da so tudi oni zaman pričakovati njegov vsebinski (in ne tviteraški) odgovor na vprašanje evropskega komisarja za gospodarstvo Paola Gentilonija glede razčiščevanja zamenjave direktorja statističnega urada.

Loading...