GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada zamenjala šefe Sove, Ukoma in urada za verske skupnosti

Deli na:
Vlada zamenjala šefe Sove, Ukoma in urada za verske skupnosti

Foto: Bobo

Vlada Janeza Janše je na ustanovni seji razrešila direktorje Sove, Ukoma in urada za verske skupnosti ter imenovala njihove naslednike. Na isti seji je imenovala še podpredsednike, to so  Ljudmila Novak, Radovan Žerjav in Karl Erjavec, generalnega sekretarja vlade - to je postal Božo Predalič. Ustanovila je tudi nekaj odborov in imenovala več državnih sekretarjev.

Direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Sebastjana Selana je zamenjal dosedanji direktor Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo Damir Črnčec.

Namesto direktorja urada za verske skupnosti Aleša Guliča je vlada za vršilca dolžnosti direktorja imenovala Staneta Baluha, sedanjega direktorja urada za narodnosti.

Urad vlade za komuniciranje bo po novem namesto Darijana Koširja vodil Anže Logar, ki je ta položaj opravljal že leta 2008.

Celotno sporočilo za javnost o prvi seji vlade:

Vlada RS se je danes, takoj po izvolitvi v Državnem zboru RS, sestala na konstitutivni seji. Osrednja tema je bila predstavitev finančne slike in informacija o predvidenih finančnih ukrepih nove vlade, ki jih je predstavil finančni minister dr. Janez Šušteršič.  Na seji je vlada imenovala tudi tri podpredsednike, in sicer Ljudmilo Novak, Radovana Žerjava in Karla Erjavca. Za generalnega sekretarja vlade je imenovala dr. Boža Predaliča, ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za kadrovske in administrativne zadeve. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih ter tri državne sekretarje v Kabinetu predsednika vlade. Vlada je prav tako imenovala direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije ter v.d. direktorjev Urada Vlade RS za komuniciranje in Urada Vlade RS za verske skupnosti.

Odbor za državno ureditev in javne zadeve bo vodil minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak, Odbor za gospodarstvo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav, Komisijo za kadrovske in administrativne zadeve pa minister za zunanje zadeve Karl Erjavec.

Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč novoizvoljenim ministrom. Ministrski zbor je tako imenoval mag. Moniko Kirbiš Rojs za državno sekretarko v Ministrstvu gospodarski razvoj in tehnologijo, dr. Igorja Šalamuna v Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, Patricio Čular v Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter mag. Igorja Senčarja in dr. Boža Cerarja v Ministrstvu za zunanje zadeve.

Vlada je imenovala tudi Ljubomila Jasniča, Janeza Ujčiča in mag. Lovra Lončarja za državne sekretarje v Kabinetu predsednika vlade. Kabinet predsednika vlade bo vodila Nika Dolinar.

Redne seje vlade bodo, tako kot doslej, potekale ob četrtkih, seje delovnih teles pa ob torkih.

Predvidoma enkrat mesečno bo vlada obiskala eno regijo in v skladu z možnostmi izvedla tematsko sejo.

Vlada je sprejela ugotovitvene sklepe o prenehanju funkcije dosedanjim državnim sekretarjem in generalni sekretarki vlade.

Na današnji seji je vlada z 10. februarjem razrešila mag. Sebastjana Selana z mesta direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije in imenovala Damirja Črnčeca za direktorja agencije za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Vlada je na današnji seji z današnjim dnem s položaja direktorja Urada Vlade RS za komuniciranje razrešila Darijana Koširja in na ta položaj za v.d. direktorja imenovala mag. Anžeta Logarja, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za dobo šestih mesecev.

Vlada je z 10. februarjem razrešila direktorja Urada Vlade RS za verske skupnosti Aleša Guliča in za v.d. direktorja imenovala mag. Stanka Baluha, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za dobo šestih mesecev.