zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada v upravo AUKN postavlja Vitoslava Türka in Petra Ješovnika

Deli na:
Vlada v upravo AUKN postavlja Vitoslava Türka in Petra Ješovnika

Foto: Bobo

Vlada je za vršilca dolžnosti predsednika in člana uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) predlagala Vitoslava Türka in Petra Ješovnika. O predlogu trenutno odloča mandatno-volilna komisija DZ.

Potem ko so se na sestanku vodij parlamentarnih strank odločili, da se bodo o zakonu o Slovenskem državnem holdingu, s katerega uveljavitvijo bi ukinili AUKN, še usklajevali, je bila možnost, da umaknejo predlog za razrešitev članov uprave AUKN ali imenujejo vršilca dolžnosti, je povedal finančni minister Janez Šušteršič.

Vlada se je odločila za slednje, v.d. pa bi agencijo vodil do sprejetja zakona o holdingu. Vlada se je za omenjena kandidata odločila na četrtkovi dopisni seji, je povedal minister.

Mandatno-volilna komisija je sejo zaradi nagovora generalnega sekretarja ZN Ban Ki Moona prekinila. Potem ko jo bo sprejela, bo moral njeno odločitev potrditi še DZ.

Tako je pričakovati, da bo DZ v današnjem nadaljevanju seje, na kateri bo po vetu DS vnovič odločal o novelah zakonov o kmetijskih zemljiščih in o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije, odločal tudi o predlogu, ki ga bo oblikovala omenjena komisija.

Türk je nekdanji prvi mož Elektra Slovenije, brat predsednika republike Danila Türka in na zadnjih parlamentarnih volitvah tudi kandidat na listi SDS. Vitoslav Türk bi moral v poslanskih klopeh nadomestiti Zvonka Černača, ko je ta postal minister za infrastrukturo in prostor, a se je nato odpovedal mandatu.

Ješovnik pa je nekdanji direktor Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije (Japti) in je prav tako povezan s stranko SDS.

Predsednica uprave AUKN Dagmar Komar je ta mesec odstopila s položaja, a agencijo vodi do imenovanja vršilca dolžnosti. DZ pa je danes na predlog vlade razrešil preostala člana agencije Marka Goloba in Danila Grašiča.