primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Slovenija

Visoka prednost SDS

Deli na:

Če bi bile minulo nedeljo volitve, bi stranko SDS s predsednikom Janezom Janšo podprlo dobrih 18 odstotkov vprašanih, stranko SD s predsednikom Borutom Pahorjem pa slabih deset odstotkov, je pokazala anketa Večera. Druge stranke so v primerjavi s preteklimi meseci podporo izgubile in zdrsnile pod triodstotno javnomnenjsko podporo.

Na tretjem mestu je po podatkih marčevske ankete stranka LDS z 2,8 odstotka podpore, na četrtem mestu pa je z desetinko odstotka manj stranka SNS, ki se ji je podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem prepolovila. SLS bi volilo 1,7 odstotka vprašanih, Zares 1,3 odstotka, DeSUS pa 0,9 odstotka.

32,9 odstotka vprašanih ne bi volilo nobene stranke, kar je nekoliko več kot februarja. Delež tistih, ki so odgovorili z ne vem, pa se je nekoliko zmanjšal in znaša 24,6 odstotka.

Glede milijarde evrov, ki jih namerava vlada vložiti v Termoelektrarno Šoštanj, dobrih 25 odstotkov vprašanih meni, da je tovrstna energetska naložba upravičena. Dobrih 37 odstotkov se jih z gradnjo šestega bloka ne strinja, dobra tretjina pa jih na to vprašanje ne zna odgovoriti, kažejo podatki ankete.

Anketo je od 26. do 28. marca izvedlo podjetje RM PLUS, v njej pa je sodelovalo 700 polnoletnih oseb.