franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vili Kovačič zahteva ustavno presojo ravnanja ministrice Katičeve

Deli na:
Vili Kovačič zahteva ustavno presojo ravnanja ministrice Katičeve

Foto: Primož Lavre

Pobudniki referenduma o zakonu o drugem tiru vlagajo zahtevo za ustavno presojo ravnanja obrambne ministrice Andreje Katič.

Vili Kovačič, vodja pobude DavkoplačevalciSeNeDamo in prvo ime referendumske pobude, od ustavnega sodišča zahteva, da odloči in prednostno obravnava zahtevo za podaljšanje roka zbiranja podpisov za ves čas, ko je bil vojaški sindikat pod grožnjo obrambnega ministrstva, da ne sme zbirati podpisov. "Možen pa je tudi razpis novega roka zbiranja," pravi Kovačič.

"Ugotavljam, da so nedemokratični postopki, zaradi katerih je bila vložena ustavna pritožba, očitno zgolj praktična posledica ambicije predsednika Vlade RS dr. Mira Cerarja, da prepreči referendum," izpostavlja Kovačič. Opozarja na Cerarjevo izjavo, da do referenduma ne sme priti.

"Davkoplačevalci teh ekscesnih kršitev referendumske demokracije ne smemo več tolerirati, zahtevamo enake pravice za vse in uresničevanje referendumske pobude brez prisotnosti groženj kogarkoli komurkoli," je odločen Kovačič.



"Mi nismo proti drugemu tiru, smo za drugačen tir - za dvojni tir za pošteno ceno, tir ki bo zgrajen bistveno hitreje kot načrtuje vlada in ki bo v ta košček Slovenije, slovenske Istre in Kraškega roba povrnil mir in lepoto narave vsem njenim prebivalcem in turistom," poudarja Kovačič.

O pobudi in drugih očitanih kršitvah bo Kovačič spregovoril na novinarski konferenci, na kateri bo dr. Jože Duhovnik, predstavnik Strokovne skupine za izgradnjo dvotirne železnice, predstavil zaključke s posveta v državnem svetu, na katerem so bile predstavljene tehnične rešitev dvotirne proge Koper-Divača.

Več o tem v PRIPONKI