mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vili Kovačič prosi Janeza Janšo za tri poslanske podpise, poslance SMC pa vabi na svojo listo

Deli na:
Vili Kovačič prosi Janeza Janšo za tri poslanske podpise, poslance SMC pa vabi na svojo listo

Foto: Bobo

Državljanu K. Viliju Kovačiču zbiranje podpisov za vložitev liste Združeni davkoplačevalci Slovenije očitno ne gre najbolje, saj prosi prvaka SDS Janeza Janšo za tri poslanske podpise, da mu tako ne bi bilo treba zbrati v vsaki volilni enoti po sto podpisov volivcev.

Enako za poslanske podpise prosi tudi poslance SMC, v zameno za to pa jim ponuja kandidaturo na njegovi listi v volilnem okraju po njihovem izboru. Podobno pobudo namerava dati tudi stranki Dobra država Bojana Dobovška.

V koalicijo Združeni davkoplačevalci Slovenije so se povezale stranke Davkoplačevalci se ne damo več (Vili Kovačič), Novi socialdemokrati (Andrej Magajna in Milan Balažic) in Za zdravo družbo (Miran Žitko).

Kovačič se zaveda, da mu brez poslanskih podpisov ne bo uspelo nastopiti na državnozborskih volitvah, zato že napoveduje, da bo na ustavnem sodišču izpodbijal veljavnost volitev, saj so zaradi nemogoče skrajšanih roki v neenakopravnem položaju z drugimi, zlasti parlamentarnimi strankami.

Pogajanja med Državljanom K. Vilijem Kovačičem in Združeno desnico o oblikovanju skupne predvolilne liste so se izjalovila. Kovačič namreč ne želi v nobeno drugo predvolilno koalicijo, ki ne bi nosila ime Združeni davkoplačevalci Slovenije. Ime Združena desnica se mu zdi preveč ideološka, »mi pa smo stranka skrajne sredine«.

Poleg s Kovačičevimi Davkoplačevalci pogovarjala in Magajnovimi Novimi socialdemokrati se je Združena desnica za skupen nastop dogovarjala tudi z Zelenimi Andreja Čuša, kjer naj bi se zataknilo pri volilnih okrajih: medtem ko se naj bi bil Franc Pukšič pripravljen umakniti Andreju Čušu v Destrniku, Zvonku Lahu niso mogli odstopiti okraja Trebnje, kjer želi nastopiti prvak GOD Aleš Primc.

Je pa Kovačičevo poslancem pismo zmotilo stranko Za zdravo družbo. "Obveščam vas, da je g. Kovačič v svojem pismu poslancem navedel neresnico, saj stranka Za zdravo družbo ni del nobene koalicije, tudi ne koalicije g. Kovačiča," se je danes odzval sopredsednik omenjene stranke Gregor Kos.

Objavljamo pismo, ki ga je Vili Kovačič poslal poslancem SMC

Spoštovana poslanka in poslanec Državnega zbora RS,

Pred nami so volitve poslancev DZ, ki jih mnogi vidijo kot odločilne za naš nadaljni razvoj in obstoj. Kljub temu da verjamemo in upamo, da  volitve ne bodo zadnje, nas to ne odvezuje da že na teh postavimo na odločilna mesta ljudi, ki čutijo Slovenijo v srcu in so pripravljeni vse svoje umske sposobnosti zastaviti za  za naš skupen boljši jutri in za prihodnost naših otrok.  Med njimi ste nedvomno tudi sedanji poslanci državnega zbora.

Vsem, ki se želite še naprej udejstvovati v politiki naslavljamo vabilo,  da kandidirate na naši listi, to je listi s skupnim naslovom ZDS - Združeni davkoplačevalci Slovenije. Ustanovitelj liste sem podpisani Vili Kovačič, znan tudi kot državljan K. ki si že skoraj destletje, od TEŠ-6 dalje, prizadevam, da v Sloveniji, končno prevlada demokracija  in pravica davkoplačevalcev za nadzor porabe našega skupnega denarja.


V tem smislu vas vabimo h kandidiranju na naši listi. Od prispelih prijav  bomo tiste podpisnike, ne glede na strankarsko pripadnost, ki boste tudi v DZ potrdili vašo podporo naši listi z overovljenim podpisom mandatno volilne komisije državnega zbora, uvrstili na listo ZDS. Volilni okraj pa si vsak lahko izbere sam.

Interes je obojestranski. Sebi boste zagotovili možnost kandidiranja tudi izven kandidatnih list  obstoječih strank, nam pa boste olajšali izpolnitev pogojev za vložitev liste na prihajajoče volitve.

Spoštovana poslanka in poslanec, vaš podpis podpore, bo pomemben za demokracijo v Sloveniji. Če so bili doslej davkoplačevalci samo fraza, v kateri je politika iskala alabi za svoje početje, se bo to z našim in vašim vstopom v parlament spremenilo. Ne podlegajmo mitu, da se nič ne da spremeniti. Bodite del spremembe ki jo želite videti v svetu in v Sloveniji.

Še enkrat - iskreno vabljeni na našo skupno listo. Skupaj bomo naredili svet in Slovenijo boljšo.   

Vili Kovačič

Nosilec liste Združeni davkoplačevalci Slovenije


Stranke  v ZDS so:    

DP - Davkoplačevalci se ne damo več                 Vili Kovačič

NS-Novi socialdemokrati                                   Andrej Magajna/dr. Milan Balažic

Za zdravo družbo                                             Miran Žitko

Ljubljana 22.04.2018