Revija Reporter
Slovenija

Vili Kovačič poziva Cerarja in ekipo: Zastavite svoje premoženje za projekt drugega tira!

Reporter

29. avg. 2017 9:21 Osveženo: 9:22 / 29. 8. 2017

Deli na:

Vili Kovačič

STA

Premier Miro Cerar in sodelavci naj znesek investicije v dvotirno progo, ki bo presegel 800 milijonov, vpišejo pod hipoteko z lastnim premoženjem, pravi Vili Kovačič, pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru.

Če so res 110-odstotno prepričani v odličnost in transparentnost svojega projekta drugega tira, naj Cerar in člani njegove ekipe zagovornikov vladnega zakona o drugem tiru to potrdijo v praksi, meni Kovačič.

"Gospe in gospodje, ko boste zastavili svoje premoženje za projekt, vam bomo verjeli," poudarja Kovačič, ki o verodostojnosti podpornikov projekta pravi: "Če tega ne storijo so njihove krilatice zgolj propaganda."

Objavljamo Kovačičev poziv Cerarju:

POZIV MIRU CERARJU IN NJEGOVI EKIPI

Svojo 110 odstotno  prepričanost oziroma vero, da gre pri vladnem 2TDK za najodličnejši projekt in najbolj transparenten v zgodovini Slovenije ter za razvoj Slovenije zgodovinsko usoden projekt, naj Miro Cerar in člani njegove ekipe zagovornikov vladnega zakona o 2 tiru, potrdijo v praksi.  

Zastavijo naj svoje premoženje za projekt! Znesek investicije v dvotirno progo, ki bo presegel 800 milijonov, naj vpišejo pod hipoteko z lastnim premoženjem. Tedaj jim bomo verjeli. Če tega ne storijo so njihove krilatice zgolj propaganda.
 
Gospe in gospodje, ko boste zastavili svoje premoženje za projekt, vam bomo verjeli. Skrivanje za splošne fraze ne pride več v poštev.
 
Čim bo Cerar z ekipo to storil sem pripravljen pozvati ljudi naj na referendumu glasujejo ZA zakon in ne PROTI, oziroma jih pozvati naj na dan referenduma ostanejo doma ali pa celo (če bi bilo to možno) umakniti referendum. To bi bil nov triumf slovenske demokracije in zmaga legitimnosti nad surovo oblastno prisilo !  

Naslovnikom tega poziva želim veliko poguma, sam pa od njih pričakujem čimprejšnji javni odgovor.

Ljubljana 30.08.2017                                  
Vili Kovačič, državljan K.