Revija Reporter
Slovenija

Vidni član NSi besen na Janšo: Kako grdo je delal z Bajukom! A niti Bajuk se več ne »obrača v grobu« na njegovo komando

M. M.
10 4.180

31. okt. 2023 17:41 Osveženo: 18:51 / 31. 10. 2023

Deli na:

Janez Janša je in Andrej Bajuk - šefa SDS in NSi nista bila v najboljših odnosih, pravijo ljudje, ki so ju poznali.

Bobo

Ljudje Janezu Janši ne verjamejo več, se je vidni član Nove Slovenije Janez Pogorelec odzval na Janšev zapis na omrežju X, kjer se je obregnil ob pisanje prvaka NSi Mateja Tonina o Darsu in Roku Snežiču ter o domnevnih povezavah med SDS in Gibanjem Svoboda.

Toninovo pismo članom NSi, v katerem trdi, da obstaja zakulisno sodelovanje med Golobom in Janšo ter da si po »katastrofalnem mandatu Golobove vlade« še enega mandata levičarjev ne moremo več privoščiti, je Janša komentiral, češ da je to dokaz, da se je globoka država odpovedala Golobovi vladi

Po tem katastrofalnem mandatu Golobove vlade si še enega mandata levičarjev ne moremo več privoščiti, piše Tonin in nadaljuje: »Zato je ključno, da že danes postavimo temelje prihodnje desnosredinske vlade.« Poudarja tudi, da še nobena desnosredinska vlada ni mogla vladati brez koalicijskega partnerja »z drugega političnega brega.«

»Od tistih blizu vlade smo dobili jasno sporočilo, naj prenehamo z aktivnostmi na komisiji za nadzor javnih financ (vodi jo Jernej Vrtovec, NSi; op.a.), sicer imajo za nas pripravljene 'hude zgodbe' … Ne preseneča pa nas, da so se pri nas oglasili tudi prijatelji z 'naše' strani in nam grozili, da moramo preklicati izjavo, da ne bomo več podprli Janeza Janše za predsednika vlade, drugače nas bodo zmleli,« članstvu še sporoča šef NSi.

»Zapušča ga tudi Nova Slovenija. Ki pa na predčasne volitve ne bi šla. Strici ne dajo. Niti besede o edinem produktivnem izhodu iz aktualne godlje,« se je na to odzval Janša, ki tudi zanika Toninove namige o povezavah med SDS in Svobodo.

»V zapisih o SDS pa je več laži kot stavkov. Neverjetno, kako lahkomiselno šef Robert Ilc zapiše, Matej Tonin pa podpiše nekaj, kar je itak ali očitna laž že danes ali pa se bo to kot laž izkazalo v kratkem. In potem?« pravi Janša.

»Dr. Bajuk se obrača v grobu, ko vidi, kakšnim prevarantom je nekoč ugledna stranka padla v roke,« je Janša zaključil s svojim priljubljenim očitkom. Da sta se z Bajukom vseskozi kregala in da ga je po izpadu NSi iz parlamenta ignoriral, za Janšo ni pomembno.  

Na nov Janšev napad na NSi se je odzval Pogorelec, ustavni pravni in vidni član NSi, za povrh dolgoletni kritik Janše.

»Janša je vse bolj obupan. Nič iz njegovega bogatega arzenala komunističnih in udbovskih prijemov več ne prime... Kako grdo je delal z Bajukom! A niti Bajuk se več ne "obrača v grobu" na njegovo komando. Ljudje JJ več ne verjamejo. Time to say good bye...« je tvitnil.