pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

(VIDEO) V zakulisju: kako je Janša klical na Reporter in spraševal glede lastništva

Deli na:
(VIDEO) V zakulisju: kako je Janša klical na Reporter in spraševal glede lastništva

Igor Gošte v pogovoru z odgovornim urednikom Reprterja Silvesterom Šurlo - Foto: Matjaž Lavrič

Odgovorni urednik Silvester Šurla o tedniku Reporter, medijih in politiki.

V zakulisju je nova oddaja, v kateri bomo poskušali dogovoriti na vprašanje, kaj se dogaja v zakulisju slovenskih medijev.

Prva oddaja, a z drugim naslovom, je bila že posneta. Naša ekipa je bila pred dvema mesecema na Večeru, kjer je o zakulisnem delovanja Večera spregovoril odgovorni urednik Matija Stepišnik.

Premierno pa smo v prvi oddaji V zakulisju gostili odgovornega urednika tednika Reporter mag. Silvestra Šurlo. Na sedežu tega pomembnega političnega tednika smo se najprej dotaknili usode njegovega predhodnika, torej tednika Maga, ki je največ zaradi političnega vmešavanja določenih politikov prenehal izhajati. Na njegovem pogorišču se je pred dvanajstimi leti rodil Reporter.

Nekateri so mu ob rojstvu napovedovali kratek dah, a dejstvo, da je Reporter med bralci že več kot desetletje, je zgovoren podatek, da gre za kvaliteten politični tednik, po katerem bralci radi sežejo.

Beseda je tekla tudi o koronačasu, ki tiskanim medijem nikakor ni naklonjen, še toliko bolj, ker se to že od daleč vidi in tega niti ne skriva, da medijem ni naklonjena aktualna politika. Sploh še, če si ga ne more podrediti.

V drugem delu pogovora je beseda tekla o medijskem razpisu, kjer bi politika rada medijem zmanjšala že s pogodbo določena sredstva, o slovenski politiki, o politiki Janeza Janše, Tanje Fajon, Marjana Šarca in še nekaterih drugih, o primerjavi med strankama SDS in HDZ in še o marsičem, kar se dogaja v zakulisju Reporterja in drugih medijev. Več pa ob spremljanju oddaje.