Revija Reporter
Slovenija

Veselje, ko dobro rodi: obisk na kmetiji Ostanek

Biserka Karneža

9. jun. 2019 20:00

Deli na:

Družina Heric-Ostanek v rastlinjaku kmetije Ostanek.

arhiv družine Ostanek

Na kmetiji Ostanek iz Šentvida pri Stični, kjer je vrtnarski turizem ena od pomembnih želja, so letos dali prednost posodobitvi s postavitvijo novih rastlinjakov ter gradnji zbiralnika za vodo, potrebnega za namakalni sistem.

S svojimi izdelki so sodelovali na ocenjevanju Dobrot slovenskih kmetij in prejeli več odličij za vložene kumarice, rumeno papriko, rdečo papriko s česnom in peteršiljem, domačo zelenjavno mešanico ter znak kakovosti za domači ajvar.

Kaj vse lahko razveseli Tadeja Herica, ki se z ženo Damjano Heric Ostanek, mlado prevzemnico kmetije od leta 2015, ter taščo in tastom Jožico in Jožetom Ostankom loteva integrirane pridelave vrtnin?

Kakšni so bili začetki na kmetiji Ostanek in kako so tržili svoj prvi prodajni hit?

Kako konkurenčni so s svojimi izdelki in kdo jim lahko hodi v zelje zaradi slabega nadzora?

Kaj vse je mogoče doživeti na njihovi kmetiji, kadar ste med obiskovalci, ki prihajajo z avtobusi iz vseh vetrov Slovenije?

Kje je mogoče kupiti njihove izdelke in kakšni so razlogi, da vztrajajo pri sodelovanju z manjšimi trgovci in zadrugami?

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24