Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Velikonočna poslanica

Deli na:

Objavljamo poslanico ljubljanskega nadškofa Alojza Urana: "Jezus na križu je znamenje predane ljubezni, ki je ni mogoče uničiti. Zato smrt in grob nista zadnji dejanji našega bivanja, ampak izpolnjeno življenje in večna sreča." Poslanico si je moč ogledati tudi na videu na spodnji povezavi. http://aktualno.rkc.si/?id=9609    

Objavljamo poslanico ljubljanskega nadškofa Alojza Urana: "Jezus na križu je znamenje predane ljubezni, ki je ni mogoče uničiti. Zato smrt in grob nista zadnji dejanji našega bivanja, ampak izpolnjeno življenje in večna sreča." Poslanico si je moč ogledati tudi na videu na spodnji povezavi.

http://aktualno.rkc.si/?id=9609

 

 

Poslanica ljubljanskega nadškofa Alojza Urana

Na vse kristjane, drugače verujoče in sodržavljane naslavljam tudi letošnjo velikonočno poslanico, ki vsakemu človeku podarja oznanilo upanja. Družbene razmere, v katerih se nahajamo, so zaznamovale vesoljno človeško družino in kažejo tako na krizo človeka kot tudi družbe. Zgradili smo babilonski stolp civilizacije, ki temelji na materialnem blagostanju, pozablja pa na pomen bivanja in radost življenja. Svetopisemsko sporočilo osvetljuje globlji vzrok takega stanja. To je delovanje vladarja tega sveta, lažnika in očeta laži, kakor pravi evangelist Janez. V pripovedi o stvarjenju sveta je predstavljen v podobi kače. V človeka poskuša zasejati dvom. Boga želi prikazati kot rivala človeku, ki mu jemlje svobodo in dostojanstvo. Čeprav je v že omenjenem odlomku Božja volja jasno zapisana: »Od vseh dreves lahko jesta, samo od drevesa življenja ne,« kača izgovori laž: »Ali je res Bog prepovedal jesti od vseh dreves v vrtu?« – Se je kača zgolj zmotila? – Ne! To je način zavajanja, ki ga dobro poznamo tudi danes, po načelu: »Laži, laži, nekaj se bo že prijelo.« Pojavi se dvom, ki se vedno bolj zajeda v človeka in ga zastruplja z nezaupanjem in željo, da bi sam postal kakor Bog in si po svoje krojil usodo. Človek je utrgal prepovedani sad. Posegel je po življenju, do katerega nima pravice, ker je dar. Velikonočni dogodek povzame odrešenjsko sporočilo, ki doseže svoj vrh v vstajenju Jezusa Kristusa od mrtvih. Jezusovo bistveno poslanstvo je, da znova dokaže, da je Bog ljubezen. Seveda se je oče laži z vso silo zagnal vanj in ga skušal odvrniti od njegovega poslanstva. Po 40-dnevnem postu v puščavi se mu je približal in ga preizkušal z najpogostejšimi skušnjavami kruha, oblasti in čudežev. Ko je Jezus sprejel in premagal vse preizkušnje, in vedno izpolnil Očetovo voljo, mu je hudič nastavil še zanko, v kateri noben človek ne zmaga: krivično obsodbo najhujšega zločinca, skrajno ponižanje na križevem potu in sramotno smrt na križu med dvema razbojnikoma. Kazalo je že, da bo v tem trenutku satan zmagal, saj je Jezus izrekel besede: »Moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapustil?« A tudi v tem strašnem trenutku so bile njegove zadnje besede povezane z Očetom: »Oče, v tvoje roke izročam svojo dušo!« Jezus na križu je znamenje predane ljubezni, ki je ni mogoče uničiti. Zato smrt in grob nista zadnji dejanji našega bivanja, ampak izpolnjeno življenje in večna sreča. Jezus nam je oznanil, da je naš zadnji cilj v nebesih in nam je odprl pot do cilja. S tem zagotovilom vsem vam, doma in po svetu, voščim vesele velikonočne praznike v zmagoslavju življenja Jezusa Kristusa.