stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic v družbi pedofila

Deli na:
Veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic v družbi pedofila

Nicholas Oman, pravnomočno obsojeni pedofil in človek, ki je bil pred dvajsetimi leti v Sloveniji povezan s številnimi aferami, se je ob odprtju častnega konzulata Slovenije v  Melbournu pojavil v družbi slovenskega veleposlanika v Avstraliji Milana Balažica. Slovenci v Avstraliji so zgroženi.

V petek, 7. marca, je v Melbournu bila v prostorih konzulata slovesna otvoritev na čelu s častnim konzulom Derryjem Maddisonom, poroča slovenska čezmorska spletna stran  Glas Slovenije. Otvoritve se je udeležil tudi slovenski veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic, s fotografij, ki so bile objavljene v medijih, pa je razvidno, da je bil med povabljenci tudi razvpiti Nicholas Oman. Kako je prišel na otvoritev in kdo ga je povabil,  avstralski Slovenci ne vedo, so pa zgroženi. Kdo je Oman, Balažic zagotovo ve, saj je bil v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja poslanec in član takratne ZKS-Stranke demokratične prenove. In to v času, ko se je v Sloveniji pojavil Nicholas Oman.

Danes 71-letni Oman, rojen v Podkorenu na Gorenjskem, je postal razvpit zaradi domnevne vpletenosti v orožarske posle. Bil je osumljen tudi številnih kaznivih dejanj in opravka naj bi imel z avstrijskimi, nemškimi, italijanskimi, švicarskimi, ameriškimi, avstralskimi in slovenskimi organi pregona, pogosto pa se je znašel na Interpolovih tiralicah. Oman je pred skoraj četrt stoletja kot častni konzul Liberije v Sloveniji (imel je slovensko, avstralsko in liberijsko državljanstvo) na Bledu najel in kupil Riklijevo vilo.  Nadzoroval naj bi tihotapljenje orožja prek koprskega pristanišča, vpleten pa naj bi bil tudi v razvpito afero z najdo orožja na mariborskem letališču. V Slovenijo je pripeljal tudi zastarele plinske maske in želel od države izterjati skoraj deset milijonov ameriških dolarjev. V tem času so ga iskali tudi v Italiji (trgovina z orožjem in pranje denarja) in Avstriji (goljufija, ki je bila težka 20 milijonov ameriških dolarjev).

Kasneje se je umaknil in se zapletel v pedofilsko afero, zaradi katere ga je melbournsko sodišče leta 2006 obsodilo na šest let zapora. Med letoma 1999 in 2001 je namreč na poslovnih potovanjih v Liberiji in na Tajskem snemal nespodobna dejanja z deklicami. Kot je kasneje povedal na sodišču, naj bi v stik s punčko prišel, ko je med enim svojih potovanj v Afriko spoznal dekličino mater in se z njo zapletel v razmerje. Spolni odnos je imel še z eno deklico, in sicer med potovanjem na Tajsko. Po obsodbi je do konca življenja vpisan v register oseb, ki so zagrešila dejanja proti spolni nedotakljivosti. Zato v Avstraliji kljub odsluženi kazni velja za pedofila.

„Otvoritev konzulata je velikega pomena predvsem za številčno slovensko skupnost kot tudi za Slovenijo, saj bo konzulat vnaprej nudil vso podporo pri promociji in zastopanju slovenskih interesov, predvsem na področju gospodarstva in kulture ter širše. Glavna naloga konzulata bo nuditi kvalitetne konzularne storitve slovenskim državljanom in tujcem,“ so zapisali v Glasu Slovenije, toda Slovenci v Avstraliji so zaradi petkovega dogodka, ko so me gosti ob odprtju častnega konzulata zagledali Nicholasa Omana, zgroženi. Še posebej zato, ker spisek gostov, ki so povabljeni, odobri slovensko veleposlaništvo v Canberri. To pa bi Balažic moral vedeti.