miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

Slovenija

Velenje postaja albanska oaza: priseljenci izkoriščajo Slovenijo

Deli na:
Velenje postaja albanska oaza: priseljenci izkoriščajo Slovenijo

Foto: velenje-festival.si - Velenje

V Velenju se širi albanska skupnost s Kosova in Makedonije, v kateri zavračajo učenje slovenščine. Izobraževalne in druge javne ustanove imajo zaradi njihovega neznanja jezika velike komunikacijske probleme. Državni organi brez ukrepanja dovolijo, da tujci izkoriščajo Slovenijo, kot da je neusahljivi bankomat.

To štajersko mesto je že desetletja znano po velikem deležu prebivalstva z območja nekdanje Jugoslavije, vendar se očitno v zadnjem obdobju spoprijemajo s težavami, ki presegajo lokalno raven. Pred kratkim je velenjski župan Bojan Kontič, vidni član stranke SD, na predsednika države, premierja, predsednika državnega zbora in državnega sveta naslovil alarmantno pismo.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako je v velenjskih vrtcih v skupini do pet let starosti že devet odstotkov otrok albanskega porekla; kako je komunikacija s starši večkrat celo neizvedljiva; o obvestilih v vrtcu v albanščini; o nemočnih učiteljih in šolarjih, ki ne znajo niti besede slovensko; kako je predvsem od mater odvisno, ali bodo otroci integrirani v okolje; o maksimalnih otroških dodatkih; kako del priseljencev našo državo uporablja kot samopostrežno trgovino brez blagajne.

Loading...