muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Velenjčani se zgražajo: sin pokojnega župana in poslanca Kontiča v BiH obtožen trgovine s kokainom

Deli na:
Velenjčani se zgražajo: sin pokojnega župana in poslanca Kontiča v BiH obtožen trgovine s kokainom

Bojan Kontič je bil dolgoletni župan Velenja in pred tem tudi poslanec SD. Njegov sin je v BiH obtožen trgovanja z mamili.

Sodišče v Bosni in Hercegovini je potrdilo obtožnico proti 35-letnemu Mitji Kontiču, sinu pokojnega dolgoletnega velenjskega župana in poslanca Bojana Kontiča, danes poročata Delo in Slovenske novice. Tožilstvo v BiH Kontiča in še šest državljanov BiH bremeni trgovanja s prepovedanimi drogami, natančneje s kokainom, grozi pa jim več let zapora.

Sodišče v Bosni in Hercegovini je konec avgusta na svoji spletni strani objavilo, da je potrdilo obtožnico v primeru Mitje Kontiča in šestih soobtoženih državljanov BiH, ki naj bi iz Slovenije v BiH od avgusta 2022 do aprila letos tihotapili kokain.

Ujeli so jih s tremi kilogrami prepovedane droge, preiskovalci pa so ob tem v hišnih preiskavah zasegli tudi večjo količino denarja, pištolo, več mobilnih telefonov in dva osebna avtomobila. Vsem obtoženim grozi do deset let zaporne kazni.

V obtožnici je med drugim navedeno, da je sedmerica obtožencev "pripadala skupini za organiziran kriminal, ki so jo ustanovile njim znane osebe z območja Republike Slovenije". Drogo naj bi kupovali v Sloveniji, nato pa jo tihotapili v BiH in tam prodajali. Po poročanju medijev v BiH naj bi bila skupna količina pretihotapljenega kokaina na črnem trgu vredna več kot 100.000 evrov.

Kontiča in šesterico soobtoženih so aretirali pred nekaj meseci, osrednjo vlogo pri tihotapljenju pa je po poročanju Dela odigral prav Kontič, ki naj bi v prirejenem skrivnem prostoru svojega avtomobila iz Slovenije v BiH dvakrat pripeljal kokain. Večino domnevnih članov družbe so aretirali v Banjaluki, Kontiča in še enega od soobtoženih pa so policisti prijeli v Sarajevu.