901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Večmilijonski račun Dursa tudi Electi

Deli na:
Večmilijonski račun Dursa tudi Electi

Foto: Bobo

Durs je v okviru inšpekcijskega nadzora nad družbo Electa Naložbe v lasti Damijana in Jureta Jankovića ugotovil, da naj bi se ta neupravičeno izognila plačilu 4,89 milijona evrov DDV. Gre za znesek, po višini enak odbitku DDV, ki naj bi ga leta 2007 neupravičeno uveljavljala Electa Naložbe, piše današnji Dnevnik.  

Pri pregledu poslovanja krovne družbe Electa in povezanih oseb je ena od glavnih ugotovitev Davčne uprave RS (Durs) neupravičen odbitek oziroma vračilo DDV.

V osrčju preiskave je bil posel s 5,4 hektarja velikim zemljiščem, ki ga je Electa Naložbe prodala Hypo Leasingu in ga nato vzela nazaj v najem. Pridobljena denarna sredstva v višini 17,6 milijona evrov so bila nato nakazana na krovno Electo, povzema časnik.

Čeprav gre za povsem normalen in uveljavljen način pridobivanja likvidnih sredstev, so v Dursu prepričani, da je bil cilj pogodb s Hypo Leasingom zgolj pridobivanje sredstev za financiranje drugih, močno zadolženih podjetij iz omrežja družine Janković, navaja časnik.

Direktor družbe Damijan Janković je za časnik dejal, da je postopek v teku. "Prepričan sem, da ne bo prišlo do dodatne obdavčitve. Več bom lahko povedal po zaključku postopka nadzora," je še povedal za Dnevnik.