Revija Reporter
Slovenija

Večerni požar: v Straži pri Novem mestu zagorelo nekdanje podjetje Novoles (FOTO in VIDEO)

STA

6. sep. 2018 0:51 Osveženo: 0:54 / 06. 9. 2018

Deli na:

Zagorelo je v bivših prostorih Novolesa

Igor Nosonjin

Na območju nekdanje tovarne Novoles v Straži pri Novem mestu je včeraj okoli 18.30 zagorel tovarniški objekt. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je zagorelo ostrešje v mizarski delavnici. Požar je trenutno pod nadzorom, je za STA potrdil poveljnik Gasilsko-reševalnega centra (GRC) Novo mesto Gregor Blažič.

Požar gasijo gasilci PGP Straža, GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Dolenjske Toplice, Stopiče in Kamence, je zapisano na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Blažič je za STA povedal, da v intervenciji sodeluje 54 prostovoljnih in 14 poklicnih gasilcev. Kot je še dodal, bo zaradi varnosti vzpostavljena požarna straža.

Na Policijski upravi Novo mesto so pred tem povedali, da bodo policisti ogled požarišča opravili v četrtek, "ko se bo vse pomirilo".

Z novomeškega centra za obveščanje so ob izbruhu požara posredovali obvestilo štaba civilne zaščite Občine Straža. Ta prebivalce širše okolice Straže obvešča, da je v objektu nekdanjega podjetja Novoles izbruhnil požar. Zaradi dima pa naj prebivalci zaprejo okna in naj se preventivno zadržujejo v prostorih. Ukrep velja do preklica, so še zapisali pri straški civilni zaščiti.

Po besedah Blažiča ni bilo treba izvesti evakuacije okoliških prebivalcev. Na območju je navzoča tudi predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).