vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

charlotte Odkrito.si

Tega Kate Middleton ne sme narediti!

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Včeraj so Kanglerja cvrli v Tarči, danes ga čaka preiskovalna komisija DZ

Deli na:
Včeraj so Kanglerja cvrli v Tarči, danes ga čaka preiskovalna komisija DZ

Franc Kangler - Foto: Bobo

Člani preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, na današnji seji pričakujejo državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Franca Kanglerja.

Komisija, ki preiskuje sum politizacije policije je na zaslišanje povabila državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Franca Kanglerja, ki je udeležbo takoj potrdil. Kot je za STA potrdil predsednik komisije Rudi Medved iz vrst LMŠ, pa komisija do četrtka popoldne tudi ni prejela morebitnega Kanglerjevega opravičila oz. informacije o njegovi odsotnosti.

Preiskovalna komisija je v dobrega pol leta zaslišala dvajset prič, Medved pa trdi, da so zaslišanja in dokumenti potrdili, da v slovenski policiji stvari tečejo po diktatu politike.

Komisija je 10. januarja sprejela vmesno poročilo in z njim sklep s predlogom DZ, da k odstopu pozove notranjega ministra Aleša Hojsa in da pozove premierja Janeza Janšo, da DZ o tem obvesti, k odstopu pa pozove tudi oba državna sekretarja Franca Kanglerja in Boža Predaliča.

Vmesno poročilo so člani komisije iz vrst opozicije soglasno podprli, proti sta bila dva člana iz vrst koalicije. Ločeno mnenje je podal član preiskovalne komisije, poslanec SDS Dejan Kaloh, ki je ugotovitve preiskovalne komisije na vsebinski ravni zavrnil in jih ocenil kot zavajajoče in škodljive.