zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Sodni dan, ali zakaj so padli Janković, Juri in Kek

Deli na:
Vasletova pisma s fronte: Sodni dan, ali zakaj so padli Janković, Juri in Kek

Foto: Primož Lavre

Danes je bil sodni dan. Najprej je na sodišču pogorel ljubljanski župan, prvak stranke Pozitivna Slovenija, navijač stožiškega kompleksa, ljubitelj Cipra, nasprotnik zlatega fiskalnega pravila, ljubkovalno prvi pingvin Zoran Janković.

Okrožno sodišče je namreč presodilo, da mu časnik Finance tako rekoč ni skrivil niti lasu na glavi. Menda pa je bilo za presojo odločilno tudi to, da se je po vseh tistih grozljivih zapisih v Financah, zaradi katerih je tožil in hotel 30 tisoč evrov, še vedno na vsa usta smejal (beri: režal), kar je bila oteževalna okoliščina. Če si prizadet,  jočeš, hodiš k psihiatru, lulaš v posteljo, ne moreš spati, pretepaš ženo, ljubico, otroke in psa (lahko mačka). On pa nič.

Seveda je umestno spraševanje, kako je mogoče, da Janković na sodišču izgubi, ker to namreč ni dobro tudi za prihodnost. Zdaj na pamet sicer ne vem, koliko ljudi in novinarjev je še tožil, ampak nekaj jih pa je le še. Če se potem k temu pridruži še kakšna tožba proti njemu, se je bati, da se bo res preselil iz te dežele in bi to bila velika izguba za Milana Kučana in malo manjša za Slovenijo. Kar  bi nekateri pozdravili s proslavo na njegovem Kongresnem trgu, spet drugi pa bi organizirali splošni ljudski odpor v stilu mini državljanske vojne, o kateri je nekaj napovedovala v neki reviji tudi mati božja slovenske osamosvojitve Spomenka Hribar. Na kratko hočem reči: z Jankovićem, kandidatom za mandatarja, rezervnim predsednikom vlade, predsednikom Pozitivne Slovenije, človekom in mislecem, ki se mu je klanjala znamenita procesija – s takšnim se tako ne ravna.

Da bi bila mera sodnega dne polna, sta na Ustavnem sodišču (treba ga je ukiniti!) padla tudi Franci Kek in Franco Juri, ki sta se nanj prizadeto obrnila, ko jima je Janša še za nekaj mesecev skrajšal nadomestilo poslanske plače. Ustavni sodniki so rekli, da nimata pravnega interesa, kar je čudno, ker imata finančni interes. Finančni interes pa je za levico tako rekoč ustavni zakon, poleg tega ni jasno, od česa bosta poslanca (pa tudi drugi, ki jih je enako doletelo) živela. Živi se namreč od denarja, onadva pa ga nimata. Živi se od dela, onadva pa še honorarca ne moreta biti, čeprav nekaj malega drobiža že postrani dobivata. Ta dežela je čudaška in tudi nora: poslancem ne verjame, da znajo delati in zato, ko nimajo več mandata, ne dobijo niti službe varuha stranišč!

Danes, v petek 20. julija je žalosten dan. Sodni dan. In vse to se je zgodilo celo v času aktivnih sodnih počitnic.
Pa še vlada ni padla.