cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Katastrofe, udbovci, pa še predsednik

Deli na:

Ker se je letošnja podelitve viktorjev sfižila zaradi gnusa celo samega generalnega direktorja RTV, smo se odločili, da podelimo nove nagrade in priznanja in to v prave roke.

Viktorja za življenjsko delo naj dobi Milan Kučan

Obrazložitev: Kandidat Milan Kučan je dokazal, da njegov zgodovinski spomin ne sega do zgodovinskih dejstev (primer afera JBTZ). Prav tako pa je živahen primerek človeka, ki že več kot štirideset let v odlični kondiciji obvladuje politično in ideološko manipulacijo, kar zagotavlja kontinuiteto vladanja njegove zamrznjene partijske knjižice, udbi pa daje legitimnost iz ozadja. Milan Kučan je tudi človek, ki si je doslej izmislil kar nekaj političnih novosti oziroma katastrof: stranko Zares, Zorana Jankovića in njegovo stranko in prvorazredno nesrečo po imenu Danilo Türk. Kučan prejme viktorja za življenjsko delo v upanju, da bo odšel vase in tam tudi ostal.

Viktorja za posebne dosežke naj prejme Mitja Meršol

Obrazložitev: Mitja Meršol je dokazal, da je pismenost v novinarskem poklicu izjemnega pomena, da je potrebno obvladovati domačijsko lingvistiko v širšem smislu in pravilno uporabo vejice v udbovskih zabeležkah. Njegov posebni dosežek je tudi, da je kar 14 let delal za udbo in ovajal svoje prijatelje in sodelavce, pa tega nihče ni odkril. Posebej posebni dosežek pa je njegovo sporočilo, ko je bil razkrinkan, da je to delal za domovino. Še sreča, da je tista njegova domovina crknila kot se spodobi. Govori se, da je deloval tudi kot Mata Hari – ne glede na spol je šel s kom tudi v posteljo, da je dobil potrebno informacijo za udbovsko manipulacijo. To je tudi v skladu s scenaristično formo letošnjih viktorjev: kri in sperma.

Viktorja za najbolj obetavno osebnost naj dobi Zoran Janković

Obrazložitev: Zoran Janković je na kolena spravil procesijo nekoč uglednih Slovenk in Slovencev, ki so ga poprosili, da naj bo predsednik vlade. Potem je v enem dnevu in štirih minutah s pomočjo dobitnika viktorja za življenjsko delo ustanovil politično stranko in na volitvah zmagal z dvema glasovoma večine. Kmalu zatem ni sestavil zmagovite koalicije, ampak mu je zmago pred nosom speljal Janez Janša. Janković pa ve, da je lahko sam on predsednik vlade, ali predsednik države, zato je suvereno stopil sto korakov nazaj in bi spet rad bil župan. Volili ga bomo en dan po vseslovenski akciji očistimo Slovenijo. Zaradi določenih razlogov predlagam, da smetarsko akcijo podaljšamo tudi na volilno nedeljo.

Viktorja popularnosti za televizijsko osebnost prejme Danilo Türk

Obrazložitev: Danilo Türk je na nacionalni in komercialni televiziji najbolj prisotna osebnost – če za hip odštejemo Jankovića in Kučana, ki po novem komentira tudi cene zelenjave na ljubljanski tržnici. Gre za moralno avtoriteto televizijskega medija brez katere ni mogoče mimo nobenega še tako minornega dogodka. Türk je tudi človek humorja, televizijski zabavljač – zlasti takrat, ko mora braniti nemoralo in neetiko svojih partijskih tovarišev. Po novem konkurira celo Formuli 1 na nacionalki, saj je vsak njegov premik iz predsedniške palače v resnici konkurenca formuli, še zlasti pa izbor za najboljši avto leta znotraj meja njegovega avtoparka. Govori se, da bo na nacionalki v času predsedniške kampanje kuhal golaž vsak dan.

Strokovnega viktorja za igrano TV oddajo prejme  odbor za letno TV nadaljevanko Dražgoška bitka in njen glavni igralec Janez Stanovnik

Obrazložitev: gre za izvirno idejo o tem, kako iz poraza delati zmago v pristnem okolju izvirnih kulis znamenite bitke, ki je ni bilo. K uspehu te igrane TV oddaje pa je pripomogel tudi Stanovnik s svojim znamenitim kričanjem, zlasti pa z letošnijimi napadi na notranjega sovražnika in ameriško mednarodno zaroto.

Strokovnega viktorja za zabavno TV oddajo pa prejme  Borut Pahor

Obrazložitev Borut Pahor nas je dobra tri leta zabaval v tako imenovani žajfnici in slovenski različici mehiške nadaljervanke z naslovom ”Kako smo vladali in se režali.” V tej Pahorjevi zabavni oddaji ni manjkalo črnega humorja v stilu ”smo na dobri strani semaforja”; oddaja je bila tudi več jezična (so what!), uporabila pa je tudi element ljudskosti (sin Pahorju: če boš odstopil, si pička). Končno je zabavna nadaljevanka dramaturško kulminirala s tako imenovanim Pahorjevim vnetjem srednjega ušesa in hospitalizacijo. To je trajalo ravno dovolj časa, da ni motil Kučanovih politikantskih načrtov.