amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

daria-lorenci-flatz, jadranka, kumovi Njena.si

'Jadranka' iz Botrov: Najraje bi se zabila v zid!

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Borčevska jogurt revolucija

Deli na:

Bivši oficir JLA Milan Gorjanc je v nedeljo na Jančah in v zavetju svojega ”velikega vodje” Zorana Jankovića nastopil s hujskašim govorom, ki je vreden omembe zato, ker gre za nevarno mitingaštvo po srbskem vzoru. In tako je Gorjanc pomagal dodatno onečastiti ZZB za vrednote NOB.

ZZB za vrednote NOB je zlorabljena, onečaščena, ponižana. Postala je žrtev komunističnih hujskačev, svetih krav partizanstva v zaledju, majskih hroščev in generacije novih ”borcev”, ki v članstvu v tej organizaciji vidijo samo kakšne koristi.

ZZB za vrednote NOB je s takšnimi posamezniki izgubila vse tisto, ali pa skorajda vse, kar naj bi predstavljala v mirnem času. Spomin in opomin. ZZB za vrednote NOB je žrtev nekakšne nove dolomitske izdaje – s tem, da so jo vpeli v dnevno politična dogajanja, v katerih podžiga kulturni boj in izziva - zaenkrat na verbalni ravni - novo državljansko vojno.

ZZB za vrednote NOB je zatočišče zgodovinskih laži in ponaredkov  - od dneva OF do Dražgoške bitke in še česa. Je organizacija, v imenu katere se njen prvi mož Janez Stanovnik bori proti imperializmu leta 2012, kot da mu te znamenite ”bitke” skupaj v koaliciji s Hitlerjem leta 1941 ne bi bilo dovolj.

ZZB za vrednote NOB je bila zlorabljena pred zadnjimi volitvami, da bi postala soustanovitelj zlagane stranke ”novih vrednot” Pozitivne Slovenije. Danes se z njenim liderjem, ki se mu je šel na magistrat klanjat Stanovnik, utaplja v moralnem breznu sumov najhujšega kriminala, tudi onega organiziranega.

ZZB za vrednote NOB je tako zrasla v karikaturo same sebe, kar je vsaj etični in moralni zločin nad vsemi tistimi, ki so v imenu svobode in boja proti naci-fašizmu med drugo vojno dali svoja življenja. In prav v imenu njih prirejajo proslave, ki so bolj čudne neokomunistične bakanalije kot spomin na to, kar je v resnici bilo.

Tako je bila ZZB za vrednote NOB v nedeljo zlorabljena tudi na Jančah, kjer je imel militantni hujskaški govor bivši oficir Jugoslovanske ”ljudske” armade, tiste, ki se je na primer najbolj spominjamo po ogabnih masakrih v hrvaškem Vukovarju in še marsikje med zadnjimi balkanskimi bakanalijami, ki jih je zganjala.

Milan Gorjanc, član predsedstva ZZB za vrednote NOB, je govorniško priložnost popolnoma zlorabil za pritlehno politiziranje o slovenski vojski, ki ni slovenska, ampak pod ameriško komando; o Angeli Merkel kot šefici izvoznici ameriške demokracije; o slovenski vladi, ki ni naklonjena ljudstvu. To ljudstvo obvladuje s cerkvijo in razkosanostjo na 212 občin – pač vse v stilu ena fara ena občina. Da o drugih njegovih poniglavostih in izmišljotinah sploh ne govorim. Recimo, da je Maribor izgubil univerzijado zato, ker je župan malo drugačen kot od njega pričakuje SDS. Hvalil je policijske sindikaliste, ki so že stopili preko meje udara na oblast in državo.

V imenu ZZB za vrednote NOB je Gorjanc med drugim povedal, da so partizani zmagali v štirih letih, on oziroma njegovi pa bodo v prihodnjih šestih mesecih. Kakšno vojno je napovedal in komu? In se ni oglasil predsednik države. Vse to, kar počenjajo Gorjanc, Stanovnik in drugi v imenu ZZB za vrednote NOB  niso nič drugega kot oblika hujskaškega mitingaštva, za katerega smo mislili, da smo ga porazili pred dvajsetimi leti.

Kdo kliče nad Slovence nekega novodobnega Miloševića iz domačih logov, kdo partizansko borbo zlorablja za neke nove jogurt revolucije na mitingih, kjer se ne spominjajo preteklosti, ampak nam grozijo z njim lastno prihodnostjo? Kdo nam preko zlaganih jugonostalgičnih vrednot uvaža svojevrstni neokomunizem kot neofašizem? In je predsednik ”vseh Slovencev” Danilo Türk tiho, ker nima časa saj si gre turizem jesenskega kandidata.

Kdo se igra z ognjem v časih, ki niso niti najlepši niti najbolj prijazni za ljudi? In ki so v veliki meri rezultat še enega greha ZZB za vrednote NOB – pomoči pri ustoličenju KGB vladavine. Člani ZZB za vrednote NOB, ki imajo še malo, vsaj kanček dostojanstva in spomina na lastne temeljne vrednote, bi morali prečistiti svojo organizacijo, da jih nekoč ne bo sram.