zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Valon Hoxhaj zanika izsiljevanje izolskega gostinca

Deli na:
Valon Hoxhaj zanika izsiljevanje izolskega gostinca

Foto: iStock

Valon Hoxhaj, ki ga tožilstvo obtožuje, da je skupaj z bratom Shqipronom izsiljeval izolskega gostinca, včeraj na predobravnavnem naroku ni priznal krivde.

Zaradi odsotnosti Shqiprona, zoper katerega je policija izdala mednarodno tiralico, je sodnik Matevž Gros postopek zoper njega izločil.

Obtoženi Valon Hoxhaj naj bi skupaj z bratom izsiljeval najemnika izolskega lokala, pri tem pa mu grozil celo s strelnim orožjem. Valona je policija sredi junija prijela v odmevni kriminalistični akciji, Shqipron pa se je policistom izmuznil in je trenutno še na begu. Oba brata poleg tega preiskujejo tudi zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki se je ukvarjala s preprodajo drog in orožja ter tihotapljenjem prebežnikov.

Državna tožilka Anja Štrovs je včeraj predlagala, da se za Shqiprona tudi v tej zadevi odredi pripor in razpiše mednarodno tiralico, saj je po njenem mnenju očitno, da je obtoženi še na begu in se ne misli udeležiti kazenskega postopka.

Odvetnica Monika Mavsar pa je temu predlogu nasprotovala, saj je bil Shqipron v tem postopku v fazi preiskave že zaslišan in je tudi podal svoj zagovor. Poleg tega vabilo zanj na včerajšnjo obravnavo ni bil izkazan, kar pomeni le to, da ni pogojev, da se zanj opravi predobravnavni narok. Kot je dodala, pa to nikakor ne kaže, da bi bilo sojenje zaradi njegove odsotnosti onemogočeno.



Sodnik Gros je sklenil, da se postopek zoper Shqiprona izloči, v nadaljevanju pa se je o krivdi izrekel Valon, ki je v sodno dvorano prišel v spremstvu štirih pravosodnih policistov, opremljenih z neprebojnimi jopiči.

Obtoženi, ki je bil v preteklosti že obsojen zaradi pretepa, krivde ni priznal. Njegov zagovornik Branko Gvozdić pa je predlagal določitev novega roka za nadaljevanje naroka zaradi predloženih novih dokazov tožilstva.

Tožilka je ugovarjala, češ da je obramba imela dovolj možnosti za vpogled v preiskovalni spis in seznanitev z dokazi, Gvozdić pa je opozoril, da bi bilo treba v določenem delu še presoditi o zakonitosti samih dokazov. Po polurni prekinitvi je odvetnik predlagal še pridobitev določenih spisov ljubljanskega sodišča.

Sodnik je ugodil obrambi in zaradi pridobitve dodatnega dokaznega gradiva predobravnavni narok preložil na 9. februar.