denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

exatlon Njena.si

Exatlon: Zmagovalca Franko Bajc in Marjanca ...

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

Slovenija

Valentin Areh dobil košarico Rosvite Pesek, Jadranke Rebernik in Aleša Maleriča. Kdo bo nasledil Manico Janežič Ambrožič?

Deli na:
Valentin Areh dobil košarico Rosvite Pesek, Jadranke Rebernik in Aleša Maleriča. Kdo bo nasledil Manico Janežič Ambrožič?

Valentin Areh - Foto: arhiv Reporterja

Po odstopu odgovorne urednice informativnega programa TVS Manice Janežič Ambrožič se je znašel v. d. programskega direktorja televizije Valentin Areh v precejšnjih težavah. Njen položaj naj bi ponudil Rosviti Pesek, Jadranki Rebernik in Alešu Maleriču, vendar so ga vsi trije zavrnili.

Peskova je bila sicer že večkrat v tej igri, vendar je slišati, da je to prenizka funkcija zanjo, Rebernikova, ki je že bila v tej vlogi, dokler je ni odrezala leva politična opcija, pa naj bi Arehu zamerila, ker namerava ukiniti informativne oddaje na katastrofalno nizko gledanem tretjem programu. Malerič pa se kot desna roka Janežič Ambrožičeve tega ne želi iti.

Areh bo tako v teh turbulentnih časih težko našel začasnega odgovornega urednika, saj je politični položaj zelo napet, bližajo se volitve, pritiski vlade Janeza Janše pa so vedno hujši. Kdorkoli bi prevzel položaj, bi bil tarča kritik, res pa bi imel več možnosti za imenovanje s polnim mandatom.

Tako je Areh Janežič Ambrožičevo imenoval za vršilko dolžnosti, kot je slišati, naj bi kmalu sledil javni razpis, na katerem bodo izbrali novega odgovornega urednika ali urednico, ki bo informativni program televizije prevzel(a) še pred volitvami.Toda po televizijskih hodnikih se že špekulira o kandidatki, ki bi jo lahko zanimal ta položaj. Gre za Tadejo Anžlovar, ki naj bi bila zelo dobro zapisana tudi pri vladajoči stranki, saj je doma z Grosuplja, kjer je že večkrat vodila javne prireditve, na katerih sta bila osrednja gosta župan Peter Verlič in aktualni premier Janez Janša.

Kot pravijo naši viri, Jože Možina in Igor Pirkovič menda nista kandidata, prvi je bil že direktor televizije, drugi pa se večkrat omenja kot kandidat za naslednjega direktorja radia. Skoraj zanesljivo pa bo Areh dobil zadostno podporo za polni mandat direktorja televizije.

Konec leta se mandat izteče tudi varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinki Todorovski, ki skoraj zagotovo ne bo več izvoljena. Razpis je že objavljen, glede na aktualno sestavo programskega sveta je pričakovati, da bo novi varuh prišel iz desnega dela političnega prostora.

Loading...