klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Valentin Areh dobil košarico Rosvite Pesek, Jadranke Rebernik in Aleša Maleriča. Kdo bo nasledil Manico Janežič Ambrožič?

Deli na:
Valentin Areh dobil košarico Rosvite Pesek, Jadranke Rebernik in Aleša Maleriča. Kdo bo nasledil Manico Janežič Ambrožič?

Valentin Areh - Foto: arhiv Reporterja

Po odstopu odgovorne urednice informativnega programa TVS Manice Janežič Ambrožič se je znašel v. d. programskega direktorja televizije Valentin Areh v precejšnjih težavah. Njen položaj naj bi ponudil Rosviti Pesek, Jadranki Rebernik in Alešu Maleriču, vendar so ga vsi trije zavrnili.

Peskova je bila sicer že večkrat v tej igri, vendar je slišati, da je to prenizka funkcija zanjo, Rebernikova, ki je že bila v tej vlogi, dokler je ni odrezala leva politična opcija, pa naj bi Arehu zamerila, ker namerava ukiniti informativne oddaje na katastrofalno nizko gledanem tretjem programu. Malerič pa se kot desna roka Janežič Ambrožičeve tega ne želi iti.

Areh bo tako v teh turbulentnih časih težko našel začasnega odgovornega urednika, saj je politični položaj zelo napet, bližajo se volitve, pritiski vlade Janeza Janše pa so vedno hujši. Kdorkoli bi prevzel položaj, bi bil tarča kritik, res pa bi imel več možnosti za imenovanje s polnim mandatom.

Tako je Areh Janežič Ambrožičevo imenoval za vršilko dolžnosti, kot je slišati, naj bi kmalu sledil javni razpis, na katerem bodo izbrali novega odgovornega urednika ali urednico, ki bo informativni program televizije prevzel(a) še pred volitvami.



Toda po televizijskih hodnikih se že špekulira o kandidatki, ki bi jo lahko zanimal ta položaj. Gre za Tadejo Anžlovar, ki naj bi bila zelo dobro zapisana tudi pri vladajoči stranki, saj je doma z Grosuplja, kjer je že večkrat vodila javne prireditve, na katerih sta bila osrednja gosta župan Peter Verlič in aktualni premier Janez Janša.

Kot pravijo naši viri, Jože Možina in Igor Pirkovič menda nista kandidata, prvi je bil že direktor televizije, drugi pa se večkrat omenja kot kandidat za naslednjega direktorja radia. Skoraj zanesljivo pa bo Areh dobil zadostno podporo za polni mandat direktorja televizije.

Konec leta se mandat izteče tudi varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinki Todorovski, ki skoraj zagotovo ne bo več izvoljena. Razpis je že objavljen, glede na aktualno sestavo programskega sveta je pričakovati, da bo novi varuh prišel iz desnega dela političnega prostora.