Revija Reporter
Slovenija

V Zalogu je znova gorelo: vžgale so se gume

STA

30. jul. 2017 12:14 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

V Zalogu v Občini Straža, kjer so se gasilci nedavno več dni borili s požarom v podružnici podjetja Ekosistemi, je minulo noč ponovno gorelo.

V bližini stanovanjskega objekta so gorele gume na površini 50 kvadratnih metrov. Gasilci so s hitrim posredovanjem preprečili širjenje ognja in požar pogasili, navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na upravi za zaščito in reševanje so obvestilo o požaru gum v bližini stanovanjskega objekta v Zalogu prejeli v soboto nekaj po 22. uri. S požarom so se spopadli gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto ter prostovoljni gasilci iz treh društev. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, še navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Prav tako v Zalogu so se z večjim požarom pred dobrim tednom dni borili gasilci na območju podružnici družbe Ekosistemi, kjer je v obratu za predelavo odpadkov zagorelo 20. julija popoldne. Novomeški in okoliški gasilci so požar še isti večer omejili, do 23. julija zvečer pa so ga v glavnem pogasili. Požarišče so nato nadzorovale požarne straže, v ponedeljek pa so ogled začeli kriminalisti Policijske uprave Novo mesto in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Pogorišče sta si nato ta teden ogledala predsednik vlade Miro Cerar in ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, v četrtek pa se je vlada seznanila s poročilom o požaru in med drugim napovedala pregled vseh izdanih okoljevarstvenih dovoljenj v državi.

V petek so nasprotniki podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu na zborovanju zahtevali ukinitev dejavnosti te družbe, začeli so tudi zbirati podpise pod peticijo z več zahtevami.