markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

V vladni SD bi interpelirali Zaresovo ministrico Radićevo

Deli na:

Poslanci Pahorjeve SD naj bi skušali z interpelacijo zoper gospodarsko ministrico Darjo Radić tej preprečiti, da ustavi projekt Teš 6 ali izvede kadrovsko čistko. Kot je TV Slovenija izvedela neuradno, naj bi se za tak korak najbolj zavzemali v krogih blizu Šaleške doline, od koder prihaja tudi predsednik poslanske skupine SD Bojan Kontič.

Poslanci Pahorjeve SD naj bi skušali z interpelacijo zoper gospodarsko ministrico Darjo Radić tej preprečiti, da ustavi projekt Teš 6 ali izvede kadrovsko čistko. Kot je TV Slovenija izvedela neuradno, naj bi se za tak korak najbolj zavzemali v krogih blizu Šaleške doline, od koder prihaja tudi predsednik poslanske skupine SD Bojan Kontič.

Prav Kontič naj bi bil po poročanju TV Slovenija tudi glavni pobudnik zbiranja potrebnih podpisov poslancev za interpelacijo.

Radićevi naj bi ti poslanci iz vrst največje koalicijske stranke očitali, da želi zaustaviti ta trenutek največjo energetsko naložbo v Sloveniji, gradnjo šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6). Obenem naj bi se po četrtkovi razrešitvi nadzornikov Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) bali tudi kadrovskih menjav v Tešu.

Kontič sicer za TV Slovenija teh informacij danes ni želel komentirati, napovedal pa je, da bo to storil v ponedeljek, po lokalnih volitvah. Kontič sicer kandidira tudi za župana Velenja. V ponedeljek naj bi se nekateri poslanci SD sestali tudi s predsednikom vlade Borutom Pahorjem, pozvali pa naj bi ga, naj zaustavi kadrovske menjave, ki se izvajajo na zahtevo Radićeve.

Po tem sestanku naj bi bilo tako bolj jasno, za kako resno namero gre in v kako velikih težavah bi se utegnila znajti vladna koalicija, še poroča TV Slovenija.

Vlada je v četrtek na predlog Radićeve razrešila nadzorni svet HSE, razlog za odločitev pa je nezaupanje. Dosedanje nadzornike Franca Žerdina, Franca Žlahtiča, Mojco Kert Kos in Igorja Tičarja bodo s 11. oktobrom nasledili Drago Dolinar, Vekoslav Korošec, Jadranko Medak in Marjan Ravnikar.

Radićeva od novih nadzornikov pričakuje, da bodo med drugim pregledali projekt Teš 6, glede menjav uprav v HSE in Tešu, pa je dejala, da je to izključno v pristojnosti nadzornih svetov HSE in Teša. Nadzorniki HSE so sicer v torek nepričakovano odstavili dosedanjega prvega moža holdinga Boruta Meha.

Kot pravi Radićeva, je projekt Teš 6 najpomembnejši projekt v Sloveniji, zato je po njeni oceni zelo pomembno, da novi nadzorniki HSE skupaj z ostalimi kompetentnimi v verigi odločanja poskrbijo, da bo vlada najprej dobila jasno sliko o stanju projekta, nato pa projekt nadaljujejo čim bolj racionalno, optimalno in v skladu s finančnimi zmožnostmi.

Ogorčenost nad nenadno zamenjavo nadzornikov je že v četrtek izrazil predsednik Kadrovsko-akreditacijskega sveta Bogomir Kovač. Kot ocenjuje, je vlada s to potezo podrla vsa dosedanja prizadevanja akreditacijske komisije.

Prav zato je danes za TV Slovenija povedal, da bo Kadrovsko-akreditacijski svet na seji prihodnji teden odločal, ali je njegovo delovanje sploh še smiselno.