zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V SV obžalujejo, da je bil v streljanje v Litiji vpleten njihov pripadnik

Deli na:
V SV obžalujejo, da je bil v streljanje v Litiji vpleten njihov pripadnik

Foto: Bobo

V Slovenski vojski (SV) so bili seznanjeni, da zoper moškega, ki je včeraj v Litiji ustrelil policista, tečejo določeni postopki. Pri teh so tudi sodelovali. Sicer pa strelec ni imel službenega orožja, tudi v službi ne. Pištola, s katero je streljal, ni bila službena, so za STA potrdili v SV. Dogodek v SV obžalujejo.

Vojaška policija je bila po besedah tiskovnega predstavnika vojske Simona Koreza seznanjena, da je strelec na policista osumljen sodelovanja v različnih kriminalnih dejanjih. Po njegovih navedbah ni imel podčastniških ali častniških činov.

Načelnik generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič obžaluje, da je bil pripadnik Slovenske vojske vpleten v takšen dogodek, še toliko bolj, ker je žrtev policist, torej varuh reda in varnosti v državi. Žal so tudi med vojaki taki posamezniki, dodaja.

Ko v SV odkrijejo takšnega posameznika, zoper njega tudi ukrepajo, poudarja Korez. Tako bodo tudi v tem primeru takoj izpeljali disciplinski postopek. Zoper take kršitve se po besedah Koreza izrečejo najstrožji disciplinski ukrepi, med katere sodi tudi izključili iz vojske.

Popoldne je namreč v Litiji prišlo do streljanja. Policist je ustavil rdeči volkswagen polo, voznik avtomobila pa ga je ustrelil v glavo. Po besedah pomočnika direktorja Uprave kriminalistične policije GPU Branka Japlja gre za pripadnika Slovenske vojske. Policist je življenjski nevarnosti in se zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Tudi storilec je ranjen in je v bolnišnici. Policija preverja možnost, ali je bil storilec povezan z nedavnim ropom v Mostah.