oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Šempetru kar trije mrtvi zaradi oživljanja s smejalnim plinom?

Deli na:
V Šempetru kar trije mrtvi zaradi oživljanja s smejalnim plinom?

Foto: arhiv Reporterja

Novogoriški policisti so zaradi smrti na šempetrski urgenci dopolnili kazenske ovadbe, število domnevnih smrtnih žrtev pa se je povzpelo na tri.

Poleg že znane smrti 52-letnega bolnika naj bi zaradi smejalnega plina umrla še dva bolnika, 63-letna ženska in 78-letni moški iz severnoprimorske regije. Novogoriški kriminalisti so sicer preiskovali obravnavo sedmih bolnikov.

Policija je že doslej po predkazenskem postopku podala kazensko ovadbo za sedem oseb, ki so storile osem kaznivih dejanj, eno kaznivo dejanje je bilo storjeno v sostorilstvu dveh oseb. Ovadeni so stari od 37 do 69 let, vsi so moški in državljani Slovenije.

Število osumljenih ostaja enako tudi po ugotovitvah neodvisnega strokovnjaka iz ljubljanskega kliničnega centra, ki je potrdil, da obstaja visoka stopnja verjetnosti, da sta zaradi zamenjave cevi in dovajanja smejalnega plina namesto kisika umrli še dve osebi.

Vodja sektorja kriminalistične policije na novogoriški policijski upravi Marino Pangos je na današnji novinarski konferenci poudaril, da medicinskemu osebju ne gre očitati odgovornosti in da so bili medicinski postopki ustrezni.

Za storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena kazen do osmih let zapora, prav toliko za storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti pri gradbeni dejavnosti. Za storitev kaznivega dejanja ponarejanja listin pa lahko obtoženi v zaporu pristane za do dve leti.