Revija Reporter
Slovenija

V SD se jim je zaradi Šarca stemnilo pred očmi, Nemec na Twitterju norel: Dobili smo drugega Janšo!

Reporter, STA

28. jan. 2020 17:16 Osveženo: 17:20 / 28. 1. 2020

Deli na:

Matjaž Nemec

Primož Lavre

V vladni SD so zelo jezni na premierja Marjana Šarca, ki je z odstopom sesul svojo vlado in povzročil ali predčasne volitve ali sestavljanje nove vlade, v kateri zelo verjetno ne bo SD.

Poleg vodje poslancev SD Matjaža Hana, ki Šarcu očita, da je omogočil Janši, da zavlada in da lahko tudi naslednje volitve zmaga, je svoje prispeval še poslanec in podpredsednik stranke Matjaž Nemec.

Še ostrejši do Šarca pa je danes poslanec SD Matjaž Nemec, ki je na Twitterju navedel: "Želeli smo prvega med enakimi. Dobili smo drugega Janšo. Kdo bo sploh še želel v vlado s Šarcem?"


Pozneje je spomnil še na odhode funkcionarjev v Šarčevi vladi, tudi kabinetu predsednika vlade. "Krajčič, Fakin, Kirn, Urlep, (Dragonja), Bertoncelj, Šabeder, itd. Vsi is kvote LMŠ. Vsi so odšli. Vsi zaradi nesporazumov s Šarcem. On pa, da so krivi drugi, ker da on ima le 13 poslancev," je bil neposreden Nemec.

Šarec je namreč svoj odstop pospremil z izjavo, da s 13 poslanci in s to koalicijo pričakovanj ljudi ta hip ne more izpolniti.

V morebitni novi vladni koaliciji verjetno ne bo prostora za SD, na predčasnih volitvah pa se bojijo, da jim bo Levica odnesla še več glasov volivcev.