Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V SAB pobesneli, ker je njihov bivši minister Purič od Bratuškove pobegnil k Šarcu v LMŠ

Deli na:
V SAB pobesneli, ker je njihov bivši minister Purič od Bratuškove pobegnil k Šarcu v LMŠ

Iztok Purič in Alenka Bratušek. - Foto: Bobo

Nekdanji minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Iztok Purič, ki je lani zaradi "osebnih razlogov" odstopil s položaja, je zdaj vodja odbora za digitalizacijo, razvoj in evropsko kohezijsko politiko v strokovnem svetu stranke LMŠ. V SAB, ki ga je postavila za ministra, njegovega prestopa k Šarcu niso najbolje sprejeli.

Včeraj se je prvič sestal strokovni svet stranke LMŠ v novi sestavi s predsedniki programskih odborov. "Strokovni svet bo na eni strani predstavil jasna alternativna izhodišča zgrešenim politikam obstoječe vlade. Druga prioriteta pa bo prenova in nadgradnja programa stranke s ciljem priprave celovitega programa," je LMŠ opisala namen sveta.

Posamezni odbori se imenujejo po posameznih ministrstvih, med drugim Igor Mally vodi odbor za zunanje zadeve, Rudi Medved vodi odbor za javno upravo, Boštjan Poklukar odbor za notranje zadeve, Tina Heferle odbor za pravosodje, Ksenija Klampfer je na čelu odbora za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Vojmir Urlep vodi odbor za gospodarski razvoj in tehnologijo, Klemen Grošelj vodi odbor za infrastrukturo, Justina Erčulj vodi odbor za izobraževanje, znanost in šport, Nika Poglajen vodi odbor za kulturo, Gorazd Zupanc odbor za okolje in prostor, Sašo Rebolj vodi odbor za zdravje, Nataša Dolenc vodi odbor za obrambo, Jerca Korče vodi odbor za Slovence v zamejstvu in po svetu, Purič pa, kot rečeno, odbor za digitalizacijo, razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Na razkritje, kdo vse bo član sveta, so se jezno odzvali v SAB, ki je Puriča nastavila za ministra, potem ko se je moral že po nekaj mesecih posloviti njegov predhodnik Marko Bandelli. Neuradno naj bi Purič lani odstopil zaradi spora s predsednico stranke Alenko Bratušek, čeprav sta tedaj oba zatrjevala, da sta v dobrih odnosih.

"Hvala Marjan Šarec še za uradno potrditev zakaj in zaradi koga je Purič en teden v 'prime time' pljuval lastno stranko in kdo mu je te nastope omogočal, ko se je še zdelo, da bodo predčasne volitve. Tako se gradi zaupanje in sodelovanje čestitke obema z Damirjem," je na Twitterju zapisal generalni sekretar stranke SAB Jernej Pavlič.

Šarec na to ni bil brez odgovora: "Spoštovani Jernej Pavlič, dr.Purič ni opravilno nesposobna oseba, da ne bi znal sam sprejemati odločitev. Zakaj je odstopil z mesta ministra, čeprav sem ga do konca prepričeval, da ne, ve on. Morda tudi vi. Ste pa enako znali napadati tudi v vladi. Torej ne bi o zaupanju. Toliko."

V prepir na Twitterju se je vmešal še Puričev ministrski predhodnik Marko Bandelli, ki je moral odstopiti, potem ko je v javnost prišlo, da je grozil županskim kandidatom v občini Komen. "Predragi Marjan Šarec ni tako enostavno. Zame si zganjal galamo za nič storjenega. Zahteval odstop zgolj zaradi našega interno strankarskega nesporazumevanja. Medijem pa naložil naj me opljuvajo zaradi brezvezne debate med kolegi. To je tvoj način bil in bo. Zamisli si za drugič," je napisal. O morebitnem sodelovanju prihodnjem SAB s LMŠ pa Bandelli pravi: "Trda bo."